fbpx

Este aerul conditionat o necesitate?

Adaptand capacitatea sistemului de climatizare la cerintele spatiului in care este instalat se obtine raportul optim de eficienta in conditiile unui consum energetic cat mai scazut. Avand in vedere ca tot mediul construit se bazeaza pe o mare diversitate de aparate electronice si electrocasnice pentru a garanta confortul celor ce locuiesc sau lucreaza in acel spatiu, climatizarea este un element cheie care s-a dovedit ca influenteaza pozitiv productivitatea oamenilor, reduce nivelul stresului si oboseala.

Fara un aparat de aer conditionat performant anumite spatii nici nu pot exista pentru ca nu sunt respectate standardele ce se aplica mediul respectiv. Este vorba in special de industrii, spitale, magazine mari sau centre de afaceri. Beneficiul direct ce deriva din prezenta unui sistem de climatizare intr-un anumit spatiu este confortul.

In special in timpul sezonului cald, temperaturile inalte si umiditatea fac din orice activitate un chin. Productivitatea oamenilor scade, odihna nu se realizeaza in conditii optime si chiar si cele mai simple activitati pierd calitate. Aparatele de climatizare influenteaza direct sanatatea oamenilor pentru ca previn hipertensiunea si deshidratarea. In plus, prezenta climatizoarelor in spatiile de lucru ofera conditii optime pentru functionarea calculatoarelor si sistemelor informatice. Climatizoarele au atins un nivel atat de inalt de performanta incat sunt montate chiar si in trenuri, camioane si avioane pentru a transporta diverse bunuri sensibile la caldura, oferind oamenilor din intreaga lume acces la diferite obiecte specifice vietii moderne.

Raspandirea aparatului de aer conditionat este atat de mare incat el a devenit deja o necesitate pentru ca viata sa se desfasoare la standarde optime. Cele mai moderne sisteme de aer conditionat sunt dotate cu tehnologie inalta reducand in mod semnificativ consumul de electricitate si implicit costurile lunare. In functie de tipul de sistem ales se poate chiar opta pentru control zonificat al temperaturii si umiditatii din incaperi, adaptand functionarea aparatului pentru cerintele fiecarui spatiu in parte. In felul acesta se economiseste si mai multa energie pentru ca aparatul se poate folosi numai atunci cand este necesar.

Pe langa functia principala de racire sau incalzire si de reglare a nivelului de umiditate, aparatele de climatizare moderne purifica aerul si retin in filtrele lor speciale toate particulele poluante si alergenii prezenti in mod normal in atmosfera. Datorita tuturor acestor motive, instalarea unui sistem de climatizare este benefica in orice situatie, iar de cele mai multe ori este recomandata chiar inlocuirea sistemelor existente cu cele mai noi modele care functioneaza la un nivel de performanta imbatabil si chiar asigura confort din toate punctele de vedere.

O echipa de specialisti in domeniul climatizarii este aliatul de incredere in alegerea unui aparat de aer conditionat potrivit, coreland cerintele beneficiarului, cu parametrii spatiului in care se doreste instalarea climatizarii si cu performanta dispozitivelor care sunt disponibile in acest moment. Imbunatatirile pe care le vor cunoaste interioarele in care va desfasurati activitatile zilnice vor beneficia de confort din toate punctele de vedere, chiar si acustic, avand in vedere ca pornirea climatizorului va permite sa inchideti ferestra tinand zgomotul stradal la distanta, in timp ce beneficiati de un mediu ambiental excelent.