Epilatoarele IPL si epilarea definitiva

2 august 2018
Autor:
SPARTAN MARKETING

Lumina intens pulsată și epilarea definitiva: combaterea miturilor și stabilirea adevarului reflectat de argumente pro și contra ale celor care au încercat

Laserul sau epilatoarele IPL (lumina intens pulsata) garantează o epilare de lungă durată sau a (aproape) definitiva a părului nedorit de pe corp si fata. Insa parerile celor care au incercat acest tip de epilare sunt cel putin controversate ...

Epilarea definitiva cu lumină intens pulsată, pro sau contra? Răspunsul corect, ca întotdeauna, este undeva la mijloc, conform spuselor celor care au incercat.

Să începem de la început: părul

Parul este, în toate privințele, cea mai longeviva problema din istoria frumuseții feminine. Este inestetic, epilarile repetate ne provoaca iritatii si foliculite, crește transpirația și poate crea mirosuri neplacute, iar de parca nu era suficient, este ca și buruienile: crește peste tot și, chiar dacă il epilezi, el va continua să se regenereze si sa creasca chiar mai puternic decat la inceput.

Îndepărtarea cu IPL a părului nedorit

In ultimii ani, din ce în ce mai multe femei au lasat deoparte îndoielile și au inceput  sa se supuna tratamentelor IPL pentru îndepărtarea permanentă a părului. Pintre cele mai renumite metode de epilare definitiva numara îndepărtarea părului cu laser și indepartarea parului cu lumina intens pulsată, două tehnici distincte, dar similare, actionand in acelasi mod asupra firelor de păr: denumita științific fotorezoliză selectivă, adică un fel de “soc electric" descărcat pe firele de păr care se manifesta prin transmiterea unui fascicul de lumină ultravioletă catre radacina firului de par, astfel incat acesta să se supraîncălzească si să moara/cada.

Avantajele utilizarii unui epilator IPL

Utilizarea unui astfel de epilator garantează eliminarea părului nedorit in proporte de până la 80%. La fiecare sesiune, părul devine din ce în ce mai subțire, mai rar și mai puțin rapid in crestere.

Epilatoarele IPL nu agreseaza piele si foliculii de păr, așa cum se întâmplă in cazul metodelor traditionale de epilare. Prin urmare, este un tratament care, deși pare mai complex, este mult mai puțin invaziv pentru piele. Asadar, firele crescute sub piele (foliculita), iritatiile si dermatita sunt mult mai putin frecvente in cazul epilarii cu IPL.

Acest tip de epilare este mult mai puțin dureroas decât epilarea cu ceara sau cu epilatorul cu pensete: senzația de piscatura data de IPL este de foarte scurta durata, la sfârșitul sesiunii orice senzatie de discomfort va disparea în câteva minute.

Comoditatea de a iti face singura sedintele de epilare definitiva in comfortul si intimitatea propriei case.

Dezavantaje ale epilarii IPL

Epilare definitiva este mult prea mult spus, o definiție mai potrivita ar fi epilare de lunga durata: mai multe sesiuni sunt necesare pentru a obține rezultate durabile, în funcție de zonele feței și corpului care trebuie tratate. Pentru totdeauna există doar în basmele Disney ...

Epiltoarele IPL sunt mai scumpe decat oricare alta forma de epilare pe care o putem efectua acasa. Insa acest lucru se datoreaza si tehnologiei avansate de care acestea dispune un astfel de aparat si de eficienta acestuia.

Lumina intens pulsată nu este potrivită pentru toate tipurile de piele si toate nuantele de par. Ele sunt eficiente pe o piele deschisa la culoare si pentru nuantele de par mai inchise: negru, maro sau saten întunecat, deoarece in acestea se poate găsi o concentratie mai mare de melanină, acest lucru va duce la o absorbtie mai buna a luminii si la rezultate mai bune. Este absolut interzisa utilizarea unui epilator IPL pe o piele foarte inchisa la culoare, melanina din piele poate absorbi lumina si astfel se vor produce arsuri, pete și deteriorari ale pielii. Acelasi lucru se va intampla si in cazul utilizarii IPL pe tatuaje, cicatrici, alunite proeminente sau vene varicoase.

Timp de trei zile de la efectuarea tratamentului cu IPL, expunerea la soare este interzisă. De asemenea, trebuie sa treaca cel putin 2-3 zile de la ultima expunere serioasa la soare, înainte de a incepe tratamentul. De aceea este recomandat ca epilarea IPL sa se desfasoare toamna sau iarna.

Sesiunile de lasere și lumină pulsată nu sunt recomandate în timpul sarcinii, în cazul administrării de medicamente fotosensibilizante sau a pacientilor care sufera de boli ce produc sensibilitate la lumina, cum ar fi diabetul, epilepsia, herpesul și diverse suferințe cardiace.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram