fbpx

Epilarea cu laser: o investitie pe termen lung

De ce sa va mai chinuiti cu firele de par razvratite, cand puteti sa va bucurati de o piele bronzata si neteda pe tot timpul verii? Aceste cateva luni premergatoare anotimpului cald sunt cele mai potrivite pentru epilarea definitiva, intrucat sansele de expunere la soare sunt minime. Cu toate acestea, trebuie sa avem grija atunci cand alegem salonul unde va fi efectuat tratamentul, deoarece aparatura de proasta calitate si personalul necalificat inseamna o risipa de bani, rezultate nemultumitoare sau, mai grav, probleme de sanatate. In plus multiplele oferte “low cost” nu fac altceva decat sa puna si mai multe semne de intrebare asupra acestei proceduri. Ce factori trebuie sa luam in calcul atunci cand ne dorim sa apelam la aceasta procedura? Ce sa alegem, epilarea cu laser sau IPL? Aflam in cele ce urmeaza, de la Andreea Iftimie, medic estetician si manager general al clinicilor de epilare definitiva Coquette, ce si-au asumat inca de la deschiderea primului centru in 2003 rolul de promotor si educator al acestui tratament.
Orice clinica serioasa si cu rezultate performante va dispune de mai multe tipuri de laser, pe de-o parte pentru a se putea adresa tuturor clientilor, indiferent de caracteristicele pielii lor, iar pe de alta parte pentru ca in timpul unui tratament firul de par isi schimba calitatea, motiv pentru care este nevoie de diferite tehnologii pentru a duce procesul la bun sfarsit.
De ce este preferabil sa mergem in clinicile specializate in locul saloanelor de cartier care ofera astfel de servicii dar folosesc aparate de proasta calitate? „Este vorba, in primul rand, de siguranta personala”, crede dr. Andreea Iftimie. „Aparatele de o calitate indoielnica fie au o energie foarte joasa si nu sunt eficiente, pentru ca sunt construite din componente ieftine, care nu au la baza studii clinice, fie au un sistem de racire si protectie foarte slab, care nu reuseste sa protejeze pielea. Mai mult, din cauza energiilor scazute, parul poate fi stimulat sa creasca, adica exact efectul contrar celui dorit. Mare atentie si la personalul care realizeaza procedurile, pentru ca si cu un aparat foarte bun, dar nefolosit corespunzator pacientul se poate arde. In cadrul clinicii Coquette Bucuresti, prima deschisa, avem colege care lucreaza alaturi de noi chiar si de 10 ani”, a completat dr. Andreea Iftimie.
In plus, atunci cand alegem o clinica specializata in epilarea definitiva, care dispune de aparate ultraperformante special create pentru asa ceva, vom observa instalarea mai rapida a rezultatelor, fata de sistemele ieftine de proasta calitate. „Si atunci nu apare nicio economie din punct de vedere financiar. Dai pe moment mai putini bani pentru aparate care aduc rezultate slabe, iar la final cand tragi linie vei observa ca ai cheltuit de fapt acelasi buget pentru efectuarea unui numar mai mare de sedinte si ca trebuie apoi sa apelezi la o alta clinica pentru a duce procesul pana la capat”, a explicat dr. Andreea Iftimie.
Epilare definitiva cu laser sau IPL?
Majoritatea cabinetelor cosmetice ofera tehnologia IPL deoarece echipamentele sunt mai ieftine, motiv pentru care nici perfomantele nu sunt la fel de uimitoare, ca in cazul unui laser de top si bine ales.
„Ganditi-va ca un laser performant costa in jurul a 100.000 euro, in timp ce un echipament IPL costa uneori chiar si 5.000 euro. Sigur ca exista si IPL-uri de calitate, care ajung la 30.000 euro, iar clinicile de top, cum este si Coquette, detin astfel de echipamente. Desi exista aceste diferente de pret intre costurile echipamentelor, la clinicile Coquette tratamentele de epilare definitiva cu laser au pret de tratamente IPL. Cu alte cuvinte la Coquette te dai cu un Rolls Royce, dar platesti cat pentru un Logan”, a explicat dr. Andreea Iftimie.
In plus, unul din principalele dezavantaje ale epilarii IPL este faptul ca aceasta procedura este una dureroasa deoarece procesul este neselectiv si are o putere mai redusa, care se pierde in mai multe directii. Prin urmare, procedura este mai putin eficienta decat cea cu laser fiind necesare mai multe sedinte.

Cum sa nu cazi in plasa ofertelor de epilare definitiva?
• Asigura-te ca tehnicianul care iti face tratamentul este calificat si are experienta
• Asigura-te ca exista si un doctor cu care sa fi discutat istoricul tau medical (daca urmezi un anumit tratament, daca ai probleme cu tiroida). Medicamentele care contin doxiciclina de exemplu interactioneaza cu pulsul de lumina, iar rezultatele nu vor fi vizibile.
• Daca esti blonda sau roscata natural, personalul ar trebui sa te informeze ca tratamentul nu va avea rezultate la fel de bune ca in cazul unei brunete. Acest lucru se intampla datorita lipsei melaninei din foliculul de par, tratamentul devenind mai degraba de intretinere decat permanent.
• Intensitatea laserului este foarte importanta in eficienta tratamentului, de aceea este nevoie sa mergi la o persoana calificata care sa stie cum sa o regleze.
• Nu incerca epilarea definitiva imediat dupa ce te intorti din vacanta si ai pielea bronzata.

Despre Coquette Beauty Clinique
Coquette Beauty Clinique si-a asumat inca de la deschiderea primei clinici, in anul 2003, statutul de clinica monospecializata in tratamentul de epilare definitiva si de promotor si educator al acestei proceduri. Cu patru clinici proprii in Bucuresti, Cluj, Brasov si Constanta, Coquette ofera servicii identice in toate cele patru locatii, sub egida protocolului specialistului recunoscut in epilarea definitiva. Desi investeste continuu in echipamente laser de exceptie, Coquette isi pastreaza preturile avantajoase consolidandu-si astfel pozitia de lider pe piata.
Pentru mai multe informatii, accesati coquette. r o si epilare-definitiva. r o.