Epilare cu ceara fierbinte sau cu benzi de epilat? Ce alegi?

Poate ca ai observat, atunci cand intri intr-un salon, faptul ca ti se ofera mai multe metode diferite de aplicare ceara pentru indepartarea parului. Poti opta pentru benzi cu ceara sau pentru ceara fierbinte. Ambele metode au avantaje si dezavantaje, in functie de zona corpului unde sunt folosite si de tipul de par.

Pielea ta este cel mai mare organ al corpului tau, asa ca este important sa iei deciziile potrivite cand vine vorba despre produse epilat. Iata cateva informatii care te pot ajuta pentru un proces cat mai eficient si mai putin dureros de epilare.

Benzile cu ceara

Acestea au avantajul aplicarii rapide. Au aderenta foarte buna, nu au reziduuri lipicioase. Sunt ideale pentru zonele corpului cu piele mai groasa sau mai mai putin sensibila, cum ar fi brate, picioare, umar si spate. Dupa aplicarea cearei intr-un strat subtire, parul este indepartat tragand de banda. Totusi, utilizarea benzilor in zone mai sensibile poate provoca probleme la nivelul pielii. Ca sa functioneze, benzile trebuie sa adere la par si la piele. De aceea, smulgerea parului poate fi mai dureroasa.

Avantajul benzilor cu ceara consta in faptul ca ele sunt ideale pentru partile mai lungi ale corpului. De aceea, ele sunt foarte des utilizate in saloane. Vin ambalate frumos si pot fi introduse in majoritatea aparatelor de incalzire cu ceara.

Ceara fierbinte

Este ideala pentru utilizare pe zone mai mici si mai sensibile ale pielii. Este ideala pentru orice par scurt si incapatanat de pe fata sau corp, scurt de 1 mm. Ceara fierbinte acopera pielea si se usuca in cateva secunde. Se indeparteaza usor ridicand coltul cu degetele si tragand in sensul invers cresterii parului. Avantajele ei sunt faptul ca sustine hidratarea pielii si lasa pielea neteda, fara par. Este de preferat pentru pielea mai sensibila. Ceara fierbinte reduce de asemenea riscul ca pielea sa se inroseasca.

Produse epilat

Completeaza-ti arsenalul de produse epilat la domiciliu. Alege din:

Kit Complet Epilat Bronze – contine incalzitor, rezerva de ceara de unica folosinta, hartie de epilat si ulei pentru aplicare dupa epilare. Este simplu de folosit si face ca intreg procesul de epilare sa fie mai putin murdar si dureros.

– Incalzitor Ceara Prowax – 450g –  Acest aparat se preteaza pentru incalzire parafina si ceara. Are un termostat ajustabil si contine un bol din aluminiu, alaturi de o paleta din metal.