Epicor anunta rezultatele studiului global privind strategia ERP

Epicor Software Corporation (NASDAQ: EPIC), unul dintre principalii furnizori de solutii software de afaceri pentru pietele medii si diviziile companiilor din clasamentul Global 1000, a anuntat recent rezultatele studiului sau privind strategiile diferitelor companii in ceea ce priveste planificarea resurselor intreprinderii (ERP). Studiul a inclus peste 1.600 de raspunsuri primite de la o mare varietate de companii din toata lumea, inclusiv din Romania, iar o treime dintre respondenti au declarat ca au o preferinta puternica pentru strategia two-tier ERP.
“A fost foarte interesant sa remarcam ca, desi 59% dintre respondenti au deja o strategie single tier ERP, doar jumatate dintre acestia au reusit cu adevarat sa implementeze acel sistem in majoritatea locatiilor pe care le au in intreaga lume si peste o treime inclina puternic catre o strategie two-tier ca sa rezolve aceasta problema,” a spus James Norwood, senior vice president, worldwide product marketing al Epicor.
O strategie two-tier ERP este o combinatie a sistemelor Tier 1 (de primul nivel – pentru companii foarte mari) si Tier 2 (de nivelul 2 – pentru companii medii si in crestere), adesea de la acelasi vendor, intr-un singur mediu integrat. Adesea, aceasta inseamna pastrarea solutiilor Tier 1 in locatiile unde sunt deja implementate, sau unde complexitatile afacerii sunt suficiente pentru a justifica cresterea costurilor de implementare, configurare si mentenanta, si utilizarea unei solutii Tier 2 in locatiile unde este nevoie de un sistem puternic ERP care sa fie implementat rapid, locatii in care nu se pot justifica costurile de sustinere sau este in asteptare o implementare a unui mediu Tier 1 complet, ori lipsesc resurse locale de suport .
“Abilitatea unica a Epicor de a co-exista impecabil cu implementari Tier-1, impreuna cu optiunile sale flexibile de implementare incluzand on-premise, on-demand, hosted sau orice alta combinatie a acestor variante, printr-o singura platforma ERP de generatie urmatoare, ofera acestor organizatii flexibilitatea de care au nevoie pentru a proiecta strategii ERP globale, de succes”, a mai spus continuat James Norwood.
Un raport recent publicat de Forrester Research, Inc. precizeaza: “Unele firme au inteles ca abordarea standardizata cea mai simpla a ERP, care minimiza costurile IT, nu era cea mai buna pentru atingerea obiectivelor intreprinderii.” In plus, “atunci cand isi formuleaza politicile de standardizare a ERP, profesionistii in dezvoltarea si furnizarea aplicatiei ar trebui sa ia cu atentie in considerare modelele probabile de operare din prezent si viitor; atractivitatea relativa a solutiilor ‘on-premise’ si ‘on-demand’; si, implementarea de tehnologii noi.”*
Norwood a adaugat, la rimdul sau: “Studiul a mai aratat ca motivele pentru care companiile au in vedere o strategie tiered (de nivel) include nevoia de a satisface mai bine cerintele functionale din diferite parti ale companiei, imbunatatirea calitatii datelor si a raportarii, precum si o raspandire mai rapida in intreaga companie. Cea mai mare provocare cu o asemenea strategie a parut sa fie sincronizarea master datelor.”
Potrivit Gartner, Inc., “Multe companii inca mai au un mozaic de solutii ERP dintr-un capat in celalalt al afacerii. Desi rationalizarea poate aduce economii de scala, poate sa sprijine standardizarea globala a proceselor esentiale ale afacerii si simplifica gestiunea distributiei, inca prea multe companii au o abordare nestructurata si ocazionala a acestui demers.”**
Astazi, solutiile Tier 2, precum cele ale Epicor, ofera toate capabilitatile pe care o organizatie le poate astepta de la un sistem Tier 1, dar fara costurile de proprietate asociate. Acestea include procese ERP end-to-end, fluxuri incorporate si un puternic control de guvernanta risc si conformitate (GRC), precum si capabilitati puternice de raportare si management al performantei. In plus, solutiile Tier 2 continua sa ofere avantajele, pe care le au de multa vreme, privind costul mai scazut al proprietatii, o mai mare flexibilitate si abilitate in implementarea mai rapida decat cele corespunzatoare la Tier 1. Pachetele moderne Tier 2, proiectate cu gandul la scenarii de implementare in multiple locatii ale afacerii, ofera totodata si usurinta in utilizare, functionalitate gloabla puternica si o intiparire puternica si repetabila, bazata pe procese uzuale ale afacerii si pe master data management (MDM) stewardship.
Norwood a adaugat: “Cu capabilitatile sale cu adevarat globale, arhitectura moderna de business, functionalitati GRC si MDM integrate, suport pentru modele flexibile de implementare (on-premise, hosted, si on-demand) si un cost total al proprietatii scazut, Epicor este bine pozitionat drept componenta strategica a oricarei strategii two-tier ERP. Cu aplicarea acestor strategii duale, organizatiile beneficiaza de informatie consolidata, o mai buna vizibilitate, precum si o penetrare pana la nivel de tranzactii individuale, adunand laolalta site-uri, divizii si filiale din toata lumea intr-o intreprindere cu adevarat virtuala.”
Acest studiu confirma o tendinta in crestere pentru strategiile two-tier, o zona in care Epicor are o experienta considerabila. Beneficiile acestor strategii provin din economiile semnificative care pot fi facute prin achizitii consolidate, ca si in timpul replicarii procesului la mai multe fililale, la care se adauga si costuri mai scazute de mentenanta si suport. Prin reducerea numarului de pachete si comenzi ERP, organizatiile pot face posibila o derulare mai coerenta a proceselor de business din intreaga intreprindere virtuala.

Despre Epicor Software Corporation
Epicor Software este un lider mondial in livrarea solutiilor software de afaceri catre industriile de productie, distributie, comert cu amanuntul, industria ospitalitatii si de prestari servicii. Cu peste 20.000 de clienti in mai mult de 150 de tari, firma Epicor ofera solutii software integrate pentru planificarea resurselor intreprinderii (ERP), managementul relatiilor cu clientii (CRM), managementul lantului de aprovizionare (SCM) si comertul cu amanuntul, care permit companiilor sa obtina o eficienta crescuta si sa isi mareasca profitul. Fondata in 1984, Epicor se mandreste cu peste 25 de ani de inovatie in tehnologie, livrand solutii de afaceri care asigura scalabilitatea si flexibilitatea de care au nevoie firmele in vederea crearii unui avantaj competitiv. Epicor ofera o gama cuprinzatoare de servicii cu un singur punct de contact, avand ca rezultat amortizarea rapida a investitiei si un cost total al proprietatii redus, indiferent daca se deruleaza afaceri la nivel local, regional sau mondial. Sediul central international al Epicor se afla in Irvine, California, cu birouri si filiale in intreaga lume. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.epicor.com.
Urmariti Epicor pe Twitter http://twitter.com/EpicorEMEA si pe blogul nostru din Romania http://blogs.epicor.com/techtrends/

* Forrester Research, Inc., “It’s Time to Clarify Your Global ERP Strategy,” October 19, 2010
** Gartner, Inc., “A Two-Tier ERP Suite Strategy: Is It Right for You?” by Nigel Montgomery and Denise Ganly (July 28, 2010)