Endpoint Protector 2009 introduce monitorizarea accesului la fişiere pentru utilizatorii Mac

Bucureşti, România, 13 octombrie 2010. Singura soluţie din lume pentru securitatea dispozitivelor portabile, a porturilor şi pentru prevenirea pierderilor de date pentru computerele Mac/Apple, Endpoint Protector 2009, a fost lansată într-o nouă versiune cu funcţionalităti adiţionale dedicate platformelor Mac. Noile funcţionalităţi au fost gândite pentru a mări nivelul de protecţie pentru datele confidenţiale ale firmelor şi pentru a le oferi oamenilor de afaceri ce călătoresc în mod constant o modalitate de a rămâne activi şi productivi. În acelaşi timp datele pe care le transportă sunt protejate de ameninţările frecvente generate de folosirea incorectă a dispozitivelor de stocare portabile, ce duce adesea la breşe de securitate extrem de periculoase.

Endpoint Protector 2009 vine acum cu funcţionalitatea File Tracing, aceasta oferind departamentelor IT ale companiilor un control sporit asupra transferurilor de date şi activităţii cu fişiere din cadrul reţelelor informatice. Astfel, când noua funcţionalitate este activată, ea înregistrează informaţii despre activitatea cu datele companiei, stocându-le în vederea unui audit ulterior. De fiecare dată când un angajat modifică, şterge sau redenumeşte un fişier stocat pe un dispozitiv portabil sau copiat apoi pe un astfel de dispozitiv, acţiunile sale sunt înregistrate, împreună cu numele său şi specificaţiile dispozitivului.

A doua funcţionalitate importantă a noii versiuni Endpoint Protector pentru securizarea dispozitivelor portabile pe sistemele de operare Mac le permite reprezentanţilor autorizaţi ai companiei să emită parole temporare pentru modul de lucru offline pentru angajaţii aflaţi în călătorii de afaceri. Atunci când călătoresc, angajaţii pot să nu beneficieze întotdeauna de acces la Internet, ei având în continuare nevoie să utilizeze diferite dispozitive de stocare sau de alt tip – o imprimantă pentru tipărirea unui contract, un stick de memorie pentru a salva o prezentare pentru un eveniment. Pentru a-i ajuta să economisească timp şi să lucreze eficient, li se poate oferi prin telefon o astfel de parolă ce le permite autorizarea dispozitivelor de care au nevoie pe perioade de la 30 de minute la o săptămână.

“Noua versiune Endpoint Protector pentru Mac/Apple se concentrează pe două aspecte importante ale securizării dispozitivelor portabile şi prevenirii pierderilor de date – analizarea atentă a activităţii legate de date şi fişiere în cadrul firmei pentru a preveni posibile scurgeri de informaţii sau furturi (File Tracing asigurând tocmai monitorizarea şi auditul necesar) şi nevoia de a ne asigura clienţii că mobilitatea şi portabilitatea, avantaje necesare mediului de business modern, nu sunt în nici un fel restricţionate de politicile de securitate, dar şi că le oferim în acelaşi timp un mediu de lucru securizat pentru utilizarea dispozitivelor portabile”, a explicat Roman Foeckl, Director General CoSoSys.

Endpoint Protector 2009 este conceput pentru a minimiza ameninţările interne, a reduce riscul scurgerilor de date şi a controla dispozitivele conectate la computerele Macintosh/Apple şi Windows. Soluţia le permite departamentelor IT să controleze în mod proactiv utilizarea internă a dispozitivelor, în timp ce înregistrează toate datele transferate prin reţea şi criptează datele în tranzit pe dispozitivele portabile. Aplicaţia este disponibilă ca versiune de încercare gratuită sau demo online pe situl http://www.EndpointProtector.com.

Pentru a evalua Endpoint Protector vizitaţi:
http://www.cososys.com/software/endpoint_protector.html?ro
Despre CoSoSys
Compania CoSoSys este specializată în dezvoltarea de software pentru securizarea reţelelor şi pentru îmbunătăţirea dispozitivelor de stocare portabile. Portofoliul aplicaţiilor include funcţii de la protejarea prin parolă şi sincronizarea datelor, până la împiedicarea accesului neautorizat la dispozitivele periferice ataşate calculatoarelor. Distribuirea produselor CoSoSys se face la nivel global prin fabricanţii de hardware de talie mondială, dar şi direct către utilizatorii finali prin magazinul electronic disponibil pe http://www.CoSoSys.com şi http://www.EndpointProtector.com. Compania CoSoSys se bucură de o creştere continuă a numărului de utilizatori la nivel mondial. Aceasta are sediul în Cluj-Napoca, România, şi are reprezentanţi de vânzări în Statele Unite şi Germania.
Imagini şi materiale adiţionale:
http://www.cososys.com/images.html
http://www.cososys.com/press_room.html
Contacte de presă
Mirror Communications
Alina Popescu
Phone: +40 741 073753
E-mail: alina@mirror-communications.com

CoSoSys Ltd.
Anca Goron
Phone: +40 264 593 110 Ext. 113
E-mail: anca.goron@cososys.com