Endodontie: ce trebuie sa stii despre aceasta ramura a stomatologiei?

7 august 2020
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Una dintre cele mai importante ramuri ale stomatologiei este reprezentata de endodontie din ector 6. In acest sens, viitorii pacienti pot descoperi elemente extrem de importante in acest sens, pentru ca atunci cand merg la doctor sa stie la ce sa se astepte!

Endodontie in sector 6: ce este?

Pentru inceput, oamenii trebuie sa stie ca endodontia este una dintre specialitatile medicinei dentare, care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea, tratarea, dar si vindecarea afectiunilor care apar in timp la nivelul tesutului moale din interiorul dintilor, adica la nivelul pulpei dentare ori a nervilor. Mai mult, medicii se ocupa si de tratarea ligamentelor de sustinere, care sunt pozitionate in varful radacinilor.

Care sunt instrumentele necesare doctorilor?

In ceea ce priveste instrumentele pe care doctorii le folosesc pentru endodontie din sector 6, cele mai importante sunt: laserul, microscopul operator, precum si instrumentele rotative. Toate acestea joaca un rol esential pentru ca pacientii sa fie tratati la un nivel inalt, fara sa simta durere sau disconfort. De exemplu, doctorii de la https://plazadent.ro dispun de toata aparatura de ultima generatie cu ajutorul careia sa vina in sprijinul celor care le trec pragul.

Ce presupun tratamentele endodontice?

Un alt aspect important, pe care trebuie sa il aiba in vedere oamenii este acela ca tratamentele endodontice depind intotdeauna de anatomia dintilor. De exemplu, dintii sunt formati din mai multe straturi. Luate din exterior spre interior, ele sunt: smaltul, dentina, iar apoi pulpa dintilor sau nervul, asa cum este cunoscut popular.

Endodontie din sector 6 | PlazaDent.ro

endodontie din sector 6

Mai exact pulpa este un tesut conjunctiv foarte bogat in vase sangvine, dar si in terminatii nervoase responsabile de formarea dintilor atunci cand au loc eruptiile pe arcada. Atunci cand dintii sunt complet formati, nervii pot fi inlaturati la nevoie fara nicio problema: aici intervin tratamentele endodontice.

Cand sunt necesare tratamentele endodontice?

De regula, interventiile endodontice sunt recomandate atunci cand pulpa dentara prezinta inflamatii cauze de traumatisme la nivelul dintilor. Mai mult, tratamentele sunt necesare si atunci cand apar fracturi sau fisuri in smalt ori carii profunde, care nu pot fi altfel rezolvate.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram