eMAG „Donează pentru linia întâi”

Cel mai mare retailer online din România a creat o platformă integrată de strângere a donațiilor pentru cadrele medicale. Efortul eMAG este susținut de alte companii românești: Bitdefender, Banca Transilvania și Mobexpert. Fiecare dintre acestea au contribuit deja cu câte 1 milion de lei, iar primele 24 de ore de strângere de fonduri au adăugat peste 200.000 lei la suma totală.

 

Cele patru companii se vor ocupa de strângerea de donații pentru spitale, dar și de sprijinirea instituțiilor implicate în combaterea COVID-19. O componentă importantă a sprijinirii Departamentului pentru Situații de Urgență și a Ministerului Sănătății o reprezintă asigurarea transportului de echipamente necesare tuturor celor implicați în eliminarea crizei.

Primul transport a ajuns deja în România, fiind vorba de un zbor din China, ce a adus 4.15 milioane de măști provenite de la o fabrică din Hangzhou. Măștile, care fuseseră comandate pe 23 martie, au aterizat la București după 12 ore de zbor, iar Departamentul pentru Situații de Urgență, in colaborare cu Ministerul Sănătății, le va direcționa către medici de familie, polițiști, jandarmi și militari.

eMAG „Donează pentru linia întâi”

Provocările au fost numeroase în tot acest timp și au vizat multiple aspecte, de la transportul și achiziția mărfii până la înțelegerea legislației și a modalităților de încheiere a contractelor.

 

Pentru procurarea mărfii, în tot acest timp, au fost filtrați zeci de intermediari: unii dintre ei nu aveau marfă, alții aveau, însă era de proastă calitate, iar alții erau speculanți.

 

Eforturile eMAG în vederea aducerii de materiale ajutătoare medicilor, polițiștilor și jandarmilor vor continua la aceeași intensitate și în perioada următoare. Cei care doresc să facă donații pentru medici o pot face prin intermediul paginii www.emag.ro/doneaza. eMAG mizează pe o comunicare transparentă, iar cei care doresc să vadă progresul campaniei de strângere a donațiilor pot accesa www.emag.ro/doneaza/live.