Electroterapia – o parte importanta a fizioterapiei

aparate de fizioterapie

V-ati curentat vreodata? Ce ati simtit? Probabil ca va amintiti senzatia socului brusc si apoi mii de ace invizibile care strabat zona. Aceasta senzatie este foarte asemanatoare cu cea pe care orice simpatizant al electroterapiei o va simti daca apeleaza la asemenea tratament. Acesta se foloseste in principal in gestionarea durerii si la vindecarea tesuturilor.

Stimularea electrica pentru controlul durerii a fost folosita chiar si in Roma antica, mai ales dupa ce oamenii care se foloseau de pestii electrici pentru a ameliora diverse dureri. Electroterapia utilizeaza semnale electrice care interfereaza cu transmiterea semnalelor de durere de caatre creier. Din punct de vedere fizioterapeutic, indiferent daca este vorba de un episod de durere acuta sau cronica, electroterapia este o resursa foarte utila penntru a atenua aceasta stare. Electroterapia poate implica, de asemenea, utilizarea curentului electric pentru a accelera vindecarea tesuturilor la nivelul carora au aparut leziuni tisulare.

Stimularea nervoasa electrica transcutanata este utilizata pe scara larga in intreaga lume pentru o varietate de conditii dureroase, cum ar fi artrita, dureri lombare, dureri cauzate de munca, dureri asociate nervilor. Un mic dispozitiv conectat prin cabluri la electrozi plasati pe piele in zona dureroasa, ofera impulsuri electrice de mica intensitate care atenueaza durerea.

In conditii acute, perioade scurte de tratament de 5-10 minute pot fi suficiente pentru a obtine efectul dorit. In alte circumstante, poate fi necesara stimularea tesuturilor chiar si 20-30 de minute. Electroterapia este folosita ca adjuvant la tratamentele traditionale de fizioterapie, iar faptul ca da rezultate, incurajeaza si mai mult dezvoltarea acestui segment al terapiei.

Cea mai noua tehnologie din domeniul medical la cele mai bune preturi | ecomedical.ro

Magazinul de aparatura medicala, EcoMedical ofera tuturor lucratorilor din domeniul fizioterapiei posibilitatea de a achizitiona diverse tipuri de aparate de fizioterapie la preturi foarte bune. Printre produsele disponibile momentan se numara MedicStim2 Excelent si Complet, MedicStim4 Complet si MedicStim Basic. Accesati https://www.ecomedical.ro/ pentru a vedea detalii despre fiecare produs in parte.