fbpx

Electric Concept – sisteme de iluminat cu LED si becuri led

becuri led

De ce becuri LED?

LED-urile sunt unele dintre cele mai frecvent utilizate componente în produsele electronice. Atunci când alegeți un LED, trebuie luați în considerare câțiva parametri: diametrul, de obicei 3 sau 5mm (milimetri), curentul de lucru aproximativ 10mA (pentru cel mai eficient LED, acesta poate fi mai mic de 2mA: emisie puternică de lumină) și, bineînțeles, culoarea poate fi roșu sau verde, dar există încă LED-uri portocalii, albastre și galbene.

LED-ul este o abreviere a expresiei engleze „diodă emițătoare de lumină”, care se numește element fotoelectric, care emite lumină (opto) și trece într-o direcție în condițiile trecerii curentului.

Avantajele folosirii becurilor LED

LED-urile sunt o sursă de lumină excelentă și foarte eficientă pentru distanțe scurte și suprafețe mici; un astfel de dispozitiv necesită 30 până la 60 mW pentru a funcționa; este adesea folosit pentru panouri publicitare, treceri de pietoni, iluminat pe marginea drumurilor, semnalizare maritimă, camere de supraveghere cu infraroșu, afișaje de echipamente de măsurare , calculatoare etc.
becuri led
Durata de viață este de 20.000 până la 50.000 de ore, comparativ cu 5.000 până la 10.000 de ore pentru becurile fluorescente, 1.000 de ore pentru becurile incandescente și 2.000 de ore pentru becurile cu halogen; Becuri LED nu generează căldură în interior și nici nu emit radiații ultraviolete, care sunt periculoase pentru ochii persoanei dragi (la acest nivel scăzut). Cât despre atragerea insectelor, vă puteți gândi la astfel de lucruri neplăcute.

Becurile LED au toate avantajele unei utilizări eficiente, sigure și economice. Lumina atinge intensitatea maximă imediat, nu este nevoie de timp de preîncălzire, ceea ce este plăcut ochiului, becul nu se încălzește, nu conține mercur, iar consumul de energie este mult redus.

Un beneficiu important al becurilor LED este că sunt confortabile pentru ochi. Potrivit unui studiu, 74% dintre utilizatori cred că lumina le afectează sănătatea ochilor, iar o treime dintre utilizatori consideră că confortul vizual este un criteriu important pentru alegerea unui bec.