fbpx

Ejacularea prematura, sau cum rezisti mai mult in pat

Ejacularea prematura poate avea un efect negativ asupra vietii tale sexuale. Desi multi barbati prefera sa nu vobreasca despre acest lucru, este recomandat sa treci peste orgoliu si sa discuti aceste aspecte. Medicul tau sau un sexolog te pot ajuta sa previi ejacularea precoce si te pot invatata sa traiesti si sa te bucuri de intimitate daca te confrunti deja cu aceasta provocare. Poti incerca sa iti imbunatatesti anduranta si pe cont propriu. Iti prezentam cateva ponturi care te vor ajuta sa te bucuri de placere mai multa vreme.

Cand este ejacularea ‘prematura’?

In termeni medicali, ejacularea prematura inseamna ca un barbat ejaculeaza in primele 2-3 minute de la penetrare. In medie, barbatul ejaculeaza intr-un interval de 5-6 minute de la penetrare. Este estimat ca aproximativ 5 pana 30% dintre barbati se confrunta cu ejacularea precoce. Aceste cifre sunt doar estimari, intrucat medicii si specialistii considera ca foarte multi dintre barbati aleg sa nu vorbeasca despre aceasta afectiune, adesea din cauza rusinii. Insecuritatea si faptul ca nu au control asupra propriului corp este cea mai mare dintre probleme, conform barbatilor care se confrunta cu ejacularea precoce. 

Ejacularea prematura primara

Sunt barbati care se confrunta cu ejacularea precoce pe toata durata vietii. Aceasta afectiune este clasificata drept ejaculare prematura primara. Medicatia poate ajuta in ameliorarea simptomelor. Medicul specialist poate recomanda medicamentele adecvate – precum paroxetine si sertraline, care au ca efect secundar intarzierea ejacularii. In principiu, medicul ofera tratament pentru cateva luni, timp in care se constata ameliorare in cadrul consultatiilor, iar ulterior se reduce doza. De regula, barbatii mai tineri de 25 de ani nu primesc tratament medicamentos.  

Ejacularea prematura secundara

Barbatii tineri care nu au foarte multa experienta pot avea orgasm prea repede. Tinerii pot invata sa se bucure mai mult timp de placere prin exercitii. Daca exercitiile nu functioneaza, atunci poate fi vorba despre ejaculare prematura secundara. Si barbatii care se confrunta cu ejacularea precoce mai tarziu in viata pot observa imbunatatiri in urma exercitiilor, sau a consilierii din partea unui sexolog. Adesea sunt cauze multiple si conexe pentru ejacularea precoce. 

Reactia partenerei

Barbatii se simt adesea vinovati fata de partenera atunci cand ajung la orgasm mult prea repede. Este important ca partenerii sa discute despre acest lucru, poate partenera ta nu are absolut nicio problema cu durata actului sexual. Majoritatea studiilor arata ca femeile au mai putin o problema cu ejacularea prematura, cat au o problema cu refuzul partenerului de a fi intim ca urmare a acestei afectiuni. Este bine sa tinem minte si ca multe dintre femei nu au orgasm doar prin penetrare, stimularea clitoridiana fiind extrem de importanta in atingerea climaxului pentru aproximativ 80% dintre femei. Asadar, intimitatea este importanta in cuplu, iar tu si partenera va puteti bucura de momentele intime si in alte moduri decat penetrarea – aceasta este doar o forma a intimitatii in cuplu. Puteti incerca, impreuna, sa explorati tehnologia moderna in materie de intimitate de cuplu, bucurandu-va, astfel de momente prelungite de placere. La ollo.ro puteti gasi cele mai noi si frumoase produse pentru viata de cuplu. 

Cauzele ejacularii premature

Sunt multe lucruri care pot cauza ejacularea precoce, precum tratamentele medicamentoase, diabetul, obezitatea, infectii ale prostatei, sau varii dereglari hormonale. Totodata stresul si anxietatea isi pot spune cuvantul asupra performantei sexuale. O problema minora, sau o problema care poate fi rezolvata prin schimbarea stilului de viata si prin reducerea stresului, poate fi amplificata de nesiguranta si presiunea de a performa pe care o genereaza o astfel de afectiune. Exista riscul sa intri intr-un cerc vicios.

Intarzierea orgasmului

Daca vrei un plus de anduranta, atunci poti incerca sa faci exercitii pentru a intarzia climaxul. Acest lucru poate fi facut in mai multe moduri. 

Exerseaza pentru a intarzia climaxul: masturbarea

In momentele intime solo, poti face exercitii pentru a-ti intarzia climaxul. In cazul femeilor, aceasta practica se numeste “edging” – adica ajungi exact in punctul in care urmeaza sa ai orgasm si te opresti. Este esential sa te opresti inainte de a ajunge in punctul in care nu mai exista cale de intoarcere. Poti face o pauza de cateva secunde sau un minut si apoi o iei de la capat. 

Exerseaza cu un masturbator

Masturbatoarele pentru barbati Fleshlights sunt excelente pentru a realiza exercitii de intarziere a climaxului. Acest tip de manson masturbator este gandit pentru a imita vaginul – nu atat in termeni de textura, cat mai mult in termeni de senzatii pe care le ofera. Fiecare este diferit. Poti incerca sa te antrenezi cu celebrul Fleshlight Stamina Training Unit, sau poti incepe cu un manson mai larg, cu o textura mai relaxata care iti ofera posibilitatea sa lucrezi relaxat pentru a-ti prelungi momentele de placere. Orice exercitiu pentru intarzierea ejacularii presupune folosirea tehnicii de “edging” de care vorbeam mai sus. Este esential sa te opresti in momentul in care stimti ca urmeaza sa ai orgasm, sa iti dai ragaz cateva momente si apoi sa incepi din nou. Odata ce reusesti sa iti prelungesti momentele de placere in acest fel, poti incepe sa exersezi si alaturi de partenera, fix in acelasi mod. 

Creme si spray-uri pentru intarzierea ejacularii

Poti sa incerci sa iti maresti anduranta utilizand creme pentru intarzierea ejacularii. In Uniunea Europeana nu vei gasi produse pe baza de lidocaina sau prilocaina, insa vei gasi produse care contin ingrediente naturale ce au ca efect desensibilizarea tesutului penian. Acest lucuru va diminua intensitatea senzatiilor din timpul penetrarii si iti va prelungi momentele pana la climax. 

Sursa foto: https://www.medicalnewstoday.com/articles/284679