Eficienta in cautarea unui loc de munca

Fie ca este vorba de o schimbare a locului de munca sau pur si simplu ne aflam la inceput de drum pe piata muncii, modul in care ne cautam un loc de munca trebuie sa fie intr-un mod eficient atfel incat sa nu fie un proces foarte lung, care seori duce la o frustrare si dezamagire. Primul pas este bineinteles, CV-ul pe care multi au tendinta de a-l redacta cat mai stufos, de cele mai multe ori mentionand aptitudini pe care nu le-au dobandit ridica semne de intrebare in momentul in care sustin un interviu.

Specialistii afirma faptul ca un CV nu trebuie sa aiba mai mult de o pagina, fiind mentionate cele mai importante si relevante informatii. Scrisoarea de intentie deja este o metoda demult rtrecuta, ba chiar in prezent este considerata o greseala. Trebuie sa aplicam doar pentru job-urile la care ne-ar placea sa lucram. Este adevarat, nu intotdeauna sunt bine definite sacrinile posturilor, insa ce te faci in momentul in care ajungi la interviu si observi faptul ca nu ti se potriveste descrierea facuta de persoana de la recrutare? Aceasta este o situatie de evitat in momentul in care ne dorim schimbarea locului de munca.

Unul dintre aspectele care ne-ar ajuta la luarea unei decizii potrivite este cel legat de salariu. In afara de dorinta de a evlua pe pla profesional, veniturile constituie un rol important in viata fiecaruia. De obicei este recomandat ca prima oferta primita sa fie acceptata, bineinteles, daca acest lucru ne permite putem sa fim mai selectivi, insa in anumite stituatii limita, primul job se poate dovedi o solutie buna.

Companiile catre nu au pozitii deschise nu trebuie sa le luam in considerare pentru aplicarea la un post, doar in situatia in care vom merge pe o recomandarea. Piata muncii poate fi uneori dura, de aceea este important sa tinem cont de anumite aspecte, iar modul in care ne cautam un loc de munca sa fie unul favorabil si optim pentru nevoile noastre.

Planurile in cariera, motivatia si atuurile fiecaruia sunt aspecte de care trebuie sa tinem cont in momentul in care aplicam la un job. Cu totii ne dorim ca aceste etape din dezvoltarea profesionala sa fie cat mai scurte si eficiente, iar felul in care le gestionam ne poate aduce satisfactii pe termen lung.