fbpx

EFFIVET Transferarea structurilor europene VET pentru a acoperi nevoile de competente din domeniul eficientei energetice

Una dintre problemele majore care impiedica dezvoltarea de masuratori de succes pentru eficienta energetica este lipsa de cunoastere a tehnologiilor de eficienta energetica si gestionare a energiei.
Lipsa de formare a profesionistilor a condus la un management energetic slab si, prin urmare, la o pierdere de energie, care face ca produsele noastre sa fie mai putin competitive.
Chiar mai mult, la nivel european, nu exista o calificare bine definita pentru managerii energetici. Prin urmare, exista multe dificultati pentru a implementa masuratori de eficienta energetica in toate statele membre, fiind nevoie de imbunatatiri in acest domeniu. .
Asociatia Spaniola a Societatilor de Servicii Energetice (ANESE), in colaborare cu ceilalti parteneri europeni din proiect, a identificat necesitatea de a defini un profil clar al Managerului Energetic, care este principalul obiectiv al proiectului EFFIVET.
Proiectul EFFIVET este co-finantat de Comisia Europeana in cadrul programului Invatare pe toata durata vietii.
Website-ul proiectului: www(.)effivet-project(.)eu
Sprincipalele obiective ale proiectului:
• De a dezvolta o structura de formare profesionala pentru sectorul eficientei energetice, care permite stabilirea unui sistem de calificare pentru viitor, in conformitate cu nevoile pietei.
• De a transfera metodele dezvoltate in proiecte Leonardo anterioare, pentru a facilita identificarea abilitatilor necesare, participarea angajatorilor si utilizarea de instrumente europene comune (de exemplu, definirea de cunostinte, abilitati, competente si descrierea rezultatelor invatarii) pentru a promova transparenta si recunoasterea competentelor.
• De a sprijini punerea in aplicare a strategiei “Noi competente pentru noi locuri de munca” prin imbunatatirea competentelor si abilitatilor sectorului eficientei energetice, ca parte a noii piete de „locuri de munca verzi”.
• De a stimula dezvoltarea sectorului european de eficienta energetica prin dezvoltarea abilitatilor si competentelor domeniul eficientei energetice.
• De a stimula relatia dintre formarea profesionala si viata profesionala.