fbpx

Efectul antibacterian al produselor Certainty

Halate Medicale

Contaminarea progresiva a imbracamintei medicale cu un amestec de bacterii de la purtatori si mediul inconjurator este o chestiune comuna si nu este deloc impiedicata de purtarea hainelor de protectie suplimentare, mai ales cand acestea nu au proprietati antimicrobiene. In plus, bacteriile precum Enterococcul si Staphilococcul pot supravietui mai mult de 90 de zile pe imbracamintea purtata de cadrele medicale, chiar daca acestea sunt proaspat spalate.

Desi putine studii au investigat rolul uniformelor medicale in epidemiologia infectiilor bacteriene nosocomiale, Staphilococcul auriu poate fi transferat de pe uniformele asistentilor medicali in patul sau pe hainele pacientilor, putand provoca infectii. Luate impreuna, aceste aspecte sugereaza ca uniformele medicale pot fi un vector pentru raspandirea infectiilor bacteriene.

Ionii de argint au un efect antibacterian direct, iar impregnarea acestora in tesatura  halatelor medicale colorate sau albe, are efecte antibacteriene si antifungice puternice. Efectul poate fi de doua tipuri: antimicrobian si antimicrobian – bariera fluida. Acesta din urma nu permite stropilor de orice fel sa intre in material si sunt extrem de apeciate de medicii chirurgi si stomatologi. Acestia intra cel mai des in contact cu fluidele din organismele pacientilor, iar protectia lor in acest caz este esentiala.

Tehnologia Certainty ataseaza protectie fiecarei fibre a materialului, fara a-l incarca, efectul fiind acela de a tine lichidele la suprafata fara a le permite sa ude sau sa patrunda in material. Mai bine spus, lichidele se transforma in margele care vor cadea de pe material. Odata lichidele indepartate, materialul este protejat, dar mai mult decat atat, chiar si specialistul si pacientii sunt protejati de un contact nedorit cu lichide ce pot fi periculoase.

Uniforme medicale de calitate | www.medifashion.ro

Prin natura activitatii magazinului de moda medicala MediFashion, orice lucrator din domeniul medical poate intra in posesia uniformelor antimicrobiene. Accesand http://www.medifashion.ro/ veti putea comanda uniforme stomatologice, halate, pantaloni, bonete sau saboti de inalta calitate, albe sau colorate, cu proprietati antibacteriene uimitoare.