Ediție dubla a spectacolului “Caramitru Malaele un Craciun și doua stele“ pe scena Naționalului bucureștean

Biletele pentru spectacolul “Caramitru-Mălăele, un Crăciun și două stele”, care va avea loc marți, 20 decembrie, de la ora 20.00, la Teatrul Național din București, s-au epuizat într-o săptămână de la punerea lor in vânzare, inclusiv tranșa celor 50 de bilete suplimentare la categoria VIP. Având în vedere numărul mare al solicitanților de bilete, actorii Ion Caramitru și Horațiu Mălăele au acceptat încă o provocare – o ediție extraordinară a acestui spectacol, programată în aceeași zi, de la ora 17.00. Reprezentația specială a spectacolului “Caramitru-Mălăele, un Crăciun și două stele” va avea loc marți, 20 decembrie, de la ora 17.00, în Sala Mare a Teatrului Național din București. De la ora 20.00, cei doi actori vor urca din nou pe scenă, pentru cea de-a doua întâlnire cu publicul iubitor de teatru.

AM MAI APRINS O STEA! La dubla întâlnire, magia va fi dublă. Alături de cele două stele ale teatrului, pe scenă va urca și una dintre cele mai strălucitoare dintre stelele muzicii. Violoncelistul Adrian Naidin a acceptat invitația de a da ritm unui spectacol neconvențional de cuvinte. “Rostit, sunetul ar putea deveni cuvânt”, spune Adrian Naidin. Clasic, jazz sau folclor, Adrian Naidin este un virtuoz al violoncelului, confirmat în țară și internațional, ucenic al celui care a fost supranumit “Paganini al violoncelului”, muzicianul leton Mischa Maisky. “Va fi o întâlnire între cuvânt și sunet. Ambele au aceeași origine: spiritul. Ambele vin din suflet”, spune Adrian Naidin.

CARAMITRU-MĂLĂELE, UN CRĂCIUN ȘI DOUĂ STELE. În preajma Crăciunului, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele își vor relua dialogurile pe scena mare a Teatrului Național din București. Un spectacol-improvizație ajuns la cea de-a treia ediție, concept creativ și atipic care-i aduce pe cei doi actori pentru prima dată pe aceeași scenă. Improvizație… pentru că improvizația este, de fapt, starea de grație a actorului, așa cum spune Horațiu Mălăele. “Caramitru-Mălăele, un Crăciun și două stele” anunță câteva reprize bune de râs, într-un dialog-acrobat glisând spre teme profunde și momente de poezie, până la experiențe de teatru și personale ale celor doi parteneri de discuție. În zeci de ani de carieră, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele nu au avut ocazia să-și dea replica vreodată pe scenă. Anul trecut, cei doi au sărbătorit primul succes comun, spectacolul “Dineu cu proști”, montat de Ion Caramitru pe scena Teatrului Național din București, în care Horațiu Mălăele desăvârșește, cu naturalețe și profunzime, un rol primit cu superlative de critică – François.

“Horațiu Mălăele este cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani. O personalitate complexă ca actor, ca regizor de teatru și ca regizor de film, mai nou”, spune Ion Caramitru, explicând de ce și-a dorit să-l apropie pe Mălăele de Teatrul Național din București. Admirația este reciprocă: “Marele artist Caramitru este alcătuit dintr-un material maleabil și ductil, ce poate lua forma oricărui act artistic de interes public”, spune Horațiu Mălăele.

Au apărut pentru prima dată împreună în fața publicului abia în toamna acestui an, în cadrul Festivalului Național de Teatru de la București, cu spectacolul improvizație “Caramitru-Mălăele, câte în lună și în stele“. După ce au fost aplaudați și în Festivalul Teatrelor din Orașele Dunărene, cei doi și-au dat întâlnire pe scenă pentru a treia oară, în două ediții speciale de sărbători, “Caramitru-Mălăele, un Crăciun și două stele”. Un spectacol extraordinar, care ar putea deveni oricând o lecție de teatru și, de ce nu, o lecție de viață. Colaborarea, începută în 2010 cu marele succes “Dineu cu proști”, va continua în 2012, când Mălăele va monta “O scrisoare pierdută” în cadrul integralei Caragiale pe care o pregătește naționalul bucureștean.