fbpx

ECO SUD distinsa cu “DIPLOMA DE EXCELENŢĂ” pentru contribuţia la educaţia ecologica a copiilor

Campania “Ecoatitudine”, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte de educaţie ecologică care s-a desfăşurat în Bucureşti şi Judeţul Ilfov în 2011 s-a încheiat în data de 6 decembrie prin festivitatea de premiere a şcolilor şi elevilor cu cele mai bune rezultate. Obiectivul proiectului a fost de conştientizare a elevilor din şcolile cu clasele I-VIII din Bucureşti şi judeţul Ilfov participante la proiect asupra importanţei colectării selective a deşeurilor (deşeuri din Pet-uri, hârtie, carton, baterii, becuri, deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice) şi a antrenat eforturile a circa 7000 de elevi.
Festivitatea de încheiere a celei de-a II-a etape proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” a avut loc la sediul Agenţiei Regionale de Protecţie a Mediului. Gala de premiere a reunit atât cadrele didactice, însoţite de elevii cei mai dedicaţi proiectului din cele 11 şcoli participante – 6 şcoli din judeţul Ilfov şi 5 şcoli din Bucuresti, reprezentanţii celor mai importante instituţii de mediu (Agenţia Natională pentru Protecţia Mediului, Garda Naţională de Mediu, etc) şi susţinătorii Grupului de presă Reporter.

Eco Sud, partener oficial al campaniei de educaţie ecologică şi mediu, atât în prima cât şi în a doua etapă a proiectului “EcoAtitudine”, ediţia 2011, a obţinut “Diploma de excelenţă” pentru rolul deosebit în susţinerea campaniei şi atitudinea proactivă faţă de ecosistemul în care trăim. De altfel, acesta este doar unul dintre proiectele de responsabilitate socială desfăşurate de Eco Sud pe parcursul anului 2011.

“Educaţia generaţiei tinere în sensul protejării mediului înconjurător este preocuparea noastră premanentă, aceasta constituind premiza esenţială a unei societăţi viitoare responsabile şi sănătoase.”

Eco Sud s-a aliniat misiunii de protejare şi conservare a mediului înconjurător răspunzând totodată normativelor UE în ceea ce priveşte constituirea şi consolidarea unui sistem de management al deşeurilor încă de la înfiinţare, din 2001.
Investiţiile realizate până în prezent, respectiv Depozitul ecologic Vidra şi Depozitul ecologic Mofleni – Craiova, reprezintă soluţii moderne şi unice prin concepţie, fiind bazate pe tehnologii de avangardă în problema depozitării şi eliminării deşeurilor, în condiţii de protecţie a factorilor de mediu şi a sănătăţii oamenilor.

Bucureşti, 20.12.2011
www.ecosud.ro