fbpx

ECDL ROMANIA castiga Best Practice Award la Foumul International ECDL

ECDL Foundation, autoritatea mondiala de certificare pentru cel mai raspandit program de certificare a aptitudinilor de utilizare a computerului la nivel internattional, a initiat in cadrul Forumului International ECDL Best Practice Awards pentru a face cunoscute si a da credit initiativelor si proiectelor care sunt considerate exemple exceptionale de implementare a programelor ECDL, care ajuta la cresterea nivelului competentelor digitale si la promovarea ECDL pe pietele locale. Categoria “Gouverment/ Public” face cunoscute si onoreaza initiativele implementate in sectorul public, iar in acest an a fost castigata de ECDL ROMANIA alaturi de Oesterreichische Computer Gesellschaft (OCG), operatorul national ECDL in Austria. Premiul a fost inmanat de catre dl. Jim Friars, Chairman ECDL Foundation.
Proiectul “Cunostinte de utilizarea calculatorului si informatica medicala pentru cresterea adaptabilitatii asistentelor medicale din spitalele din Romania” a avut ca obiectiv imbunatatirea mobilitatii si a adaptabilitatii personalului sanitar mediu din spitalele din Romania (4000 de asistente si asisenti medicali) la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin imbunatatirea competentelor si a aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii.

In fiecare an are loc Forumul ECDL Foundation, la care participa reprezentanti ai organizatiilor internationale care administeaza programul de certificare ECDL in 150 de tari din intreaga lume. In acest an, ca o recunoastere a progreselor realizate de Romania, Forumul ECDL Foundation are loc la Bucuresti in perioada 22 – 23 mai 2014.
Evenimentul s-a bucurat in deschidere de prezenta domnului prof. univ. dr. Remus Pricopie, Ministrul Educatiei Nationale si a domnului Secretar de Stat in cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, Bebe-Viorel Ionica care au subliniat importanta dezvoltarii si integrarii competentelor digitale in sistemul din Romania si au recunoscut in acest sens contributia introducerii standardului ECDL la noi in tara.