E timpul sa schimbi anvelopele

Temperaturile au scazut simtitor in ultima perioada, vremea rece intrandu-si in drepturi. Pentru toti soferii, asta inseamna ca trebuie sa faca o revizie generala la masina pentru a o pregati de temperaturile scazute care urmeaza sa fie. Fie ca vorbim de lichidele necesare pentru rulare sau partea de articulatii, o inspectie este necesara pentru a vedea daca masina poate face fata cu brio urmatorului sezon rece. O schimbare important ce trebuie sa o faca orice sofer o reprezinta montarea unor anvelope auto iarna potrivite pentru noile conditii meteo.

Legislatia auto in vigoare stipuleaza ca este obligatoriu sa aveti montate cauciucuri de iarna, atunci cand sunt conditii de iarna pe carosabil (zapada/polei/gheata). Sunteti susceptibil de o amenda daca sunteti depistati circuland cu anvelope de vara in conditii de iarna pe drumurile publice. Multi soferi se bazeaza pe acest aspect si aleg sa circule cu anvelopele de vara pana in ultimul moment, fiind pusi intr-o situatie limita cand zapada isi face aparitia si sunt nevoiti sa monteze intr-un timp scurt pneuri de iarna pe masina.

Recomandarile expertilor insa va vor face sa va ganditi asupra acestei practici. Un set de anvelope de iarna este necesar dupa ce temperatura media ambientala scade sub 7 grade celsius. Sub acel prag termic, pneurile de vara nu mai ofera performanta si siguranta necesara unui condus zilnic. Motivul este unul simplu, sub acel prag termic cauciucul folosit la constructia anvelopelor de iarna devine tare si isi pierde aderenta. Acest aspect poate avea consecinte grave, in cazul unei franari de urgenta, cand sunteti nevoiti sa opriti masina intr-o distanta scurta iar anvelopele nu ofera aderenta necesara pentru asta.

Este important sa rulati mereu cu anvelope potrivite pentru temperaturile si conditiile meteo in care va aflati. Trebuie sa tineti cont ca pneurile au un rol esential in siguranta condusului, ele stabilind contactul cu solul, prin urmare starea lor este esentiala. Conduceti mereu doar cu anvelope noi, in stare buna, pentru a nu va supune la riscuri inutile nici dvs nici pasagerii dvs. Cea mai avantajoasa oferta este achizitia de anvelope online, putand alege dintr-o gama variata de cauciucuri, cu livrare rapida la adresa dvs.