fbpx

Durere si amorteala la nivelul mainii?

Inchieietura mainii dureroasa, amorteala si furicaturi? Cu siguranta primul pas este un consult de specialitate. Exista o varietate de cauze care pot conduce la amorteala mainilor, de la cauze banale pana la afectiuni mai grave. Durerea poate fi cauzata de un traumatism, o compresie a unui nerv, o anemie, o deshidratare, sau poate fi vorba de existenta anumitor afectiuni. Sindromul de tunel carpian este una dintre cele mai frecvente probleme la nivelul mainii si apare in special la femei intre 35 si 50 de ani. Sindromul de tunel carpian poate fi tratat in doua feluri, chirurgical sau non chirurgical, prin folosirea de orteze medicale. Puteti accesa site-ul Tehnico Medical pentru alegerea unei orteze potrivite si pentru un pret bun, raportat calitatii dispozitivelor medicale.

Ce este sindromul de tunel carpian? Sindromul de tunel carpian este o afectiune cauzata de compresia nervului median la incheietura mainii.  Tunelul carpian situat la incheietura mainii (mai exact la baza mainii), este un pasaj ingust, inconjurat de oase carpiene dispuse in arcada, si un ligament rezistent. Tunelul este traversat de nervul median si noua tendoane. Uneori, ingrosarea tendoanelor sau a altor structuri ingusteaza acest tunel si provoaca compresia nervului.

Daca aceasta afectiune este diagnosticata si tratata din timp, simptomele pot fi ameliorate fara interventie chirurgicala. Pentru simptomele usoare medicul va recomanda mai intai un tratament de recuperare ce include purtarea unei orteze pentru mana, medicamente antiinflamatoare, exercitii medicale sau chiar injectii cu steroizi.