Dovezi video ale atentatului de la Maratonul din Boston si un scurt istoric al camerelor video profesionale

Camerele de supraveghere sunt vitale in identificarea suspectilor in cazul unei crime sau atentat, asa cum a fost cazul atentatului de la Maratonul din Boston. Sistemele video de supraveghere sunt deosebit de comune in locurile publice, iar aceste camere video profesionale sunt principalul aliat impotriva actelor infractionale.

Atentatul a avut loc pe 15 aprilie 2013, cand, aproape de linia de sosire, au fost detonate doua bombe. In urma exploziilor, produse aproape simultan, trei dintre spectatori au decedat si mai mult de 260 de persoane au fost ranite.

Dupa ore de investigatie si patru zile intense de ancheta, politia din Boston a identificat vinovatii: fratii Tsarnaev.

Acestia petrecusera o mare parte din copilarie in republica din Kargastan, insa au trait in Statele Unite ale Americii timp de zece ani, timp in care au planificat si au dus la indeplinire atacul.

Acest lucru a demonstrat faptul ca nu au avut legatura cu nicio organizatie terorista, dupa cum au declarat multiple zvonuri.

Cum au fost gasiti cei care au comis atentatul?

In mijlocul a milioane de oameni este dificil sa identifici potentialii suspecti sau sa gasesti adevaratul vinovat. Cu toate acestea, datorita inregistrarilor de pe camerele video profesionale care supravegheau perimetrul, au fost descoperiti cei care au comis atentatul.

Acest incident a determinat politia din Boston sa sporeasca numarul camerelor de supraveghere din oras. Un an mai tarziu, aproximativ un million de persoane luau startul la maraton si o multime de camere ii supravegheau.

Specialisti care readuc aminte de importanta securitatii personale

Autoritatile din Boston au recunoscut in anul 2013 importanta implementarii unor noi proiecte strategice prin care sa asigure buna desfasurare a viitoarelor competii publice, astfel incat incidente neprevizibile ca cel de pe data de 15 aprilie sa fie prevenite.

Scurt istoric al acestor camere video profesionale

Cel mai vechi sistem de supraveghere dateaza din 1942.

Acesta a fost creat de inginerul si electricianul german Walter Bruch si a fost folosit pentru a monitoriza rachetele V-2.

Totusi, abia in 1949 supravegherea incepe sa fie folosita in scopuri comerciale. Cu toate ca la inceput sistemele erau primitive si permiteau doar supravegherea in timp real, cu timpul, acestea s-au dezvoltat si a fost posibila si inregistrarea imaginilor.

Astazi, camerele de supraveghere video au proprietatea de a transmite in timp real datele preluate si de a stoca imaginile prin modalitati externe sau interne (card SD).

Progresul tehnologiei din prezent permite vizualizarea imaginilor de pe orice dispozitiv si, astfel, asigura, de la distanta, acces nelimitat la informatiile inregistrate.

Necesitatea sistemelor de supraveghere nu poate fi trecuta cu vederea, atat in cazul monitorizarii bunurilor proprii, cat si in asigurarea protectiei domeniilor publice, asa cum nici comportamentele intruzive nu vor scapa de “ochii” acestor sisteme profesionale de supraveghere.

De aceea, magazinul online E-Camere.ro ajuta oamenii care doresc sa afle caracteristicile celor mai potrivite camere video profesionale care sa corespunda cu cerintele lor, cat si asigura servicii de evaluare a spatiilor care necesita supraveghere.

Date de contact

Pentru mai mult informatii tehnice accesati site-ul www.e-camere.ro

Beneficiaza chiar acum de serviciul de consultanta la numarul de telefon:

0767 390 475