„Domeniile Viticole Tohani” îşi stabilesc strategia de vânzare cu Socrate ERP

In prezent, Socrate+ ERP permite celor de la „Domeniile Viticole Tohani” sa-si eficientizeze aprovizionarea, comenzile si vanzarile, astfel incat sa creasca gradul de satisfactie al celor aproape 300 de clienti si furnizori. „Cu solutia ERP de la BITSoftware, datele sunt disponibile in timp real pentru toata lumea, astfel ca managementul companiei poate lua decizii in timp foarte scurt, pe baza unor informatii coerente, raspunzand astfel rapid la modificarile produse in mediul economic”, a precizat Mariana Mitrea, directorul financiar al „Domeniilor Viticole Tohani”.

„Domeniile Viticole Tohani” utilizeaza in activitatea sa curenta pachetele Comercial, Financiar, Management si Administrativ oferite de Socrate+ ERP, la care se adauga si solutia de salarizare Socrate Salarii. Pachetul Comercial, care include modulele Stocuri, Preturi, Achizitii si Vanzari, permite gestionarea cu succes a relatiilor contractuale cu partenerii de afaceri (atat clienti cat si furnizori), adresandu-se compartimentului comercial, departamentului de marketing si conducerii executive a companiei. De asemenea, optimizarea fluxului de trezorerie (cash-flow) si imbunatatirea indicatorilor de performanta financiari ai companiei se realizeaza mai usor cu ajutorul pachetului Financiar, ce contine modulele de Contabilitate, Trezorerie si Mijloace Fixe. Consolidarea multisocietate si multivaluta, impreuna cu flexibilitatea deosebita in organizarea elementelor de contabilitate reprezinta cateva din punctele forte ale pachetului.

Tinand cont de particularitatile si cerintele extreme ale „Domeniilor Viticole Tohani, specialistii BITSoftware au efectuat o serie de adaptari specifice pe partea de raportare, pentru a putea permite urmarirea in timp real a vanzarilor pe categorii si game de produse, pe zone, pe regiuni si pe agenti si stabilirea sau modificarea strategiei de vanzare pe anumite segmente de produse sau zone. Aceasta cu atat mai mult cu cat conducerea companiei a ales sa mearga pe o varianta de externalizare a serviciilor de distributie catre firme specializate. „Distributia produselor noastre se face prin intermediul unor distribuitori zonali, supervizati de agenti de vanzare angajati ai companiei noastre. Iar pentru a avea un control real asupra a ceea ce se intampla cu produsele noastre dupa ce parasesc poarta fabricii, verificam zilnic vanzarile pe fiecare client in parte, pe fiecare zona, pe fiecare agent de vanzare, vanzarile totale de la inceputul fiecarei luni pana la data curenta sau ce comenzi sunt in curs de livrare. Iar faptul ca de cand utilizam Socrate+, informatiile sunt la zi este esential, pentru ca deciziile de vanzare si cele de achizitie de materie prima se fac bazandu-se exclusiv pe datele furnizate de Socrate”, a afirmat Mariana Mitrea.

Despre „Domeniile Viticole Tohani”

Domeniile Tohani, infiintate in urma cu peste 40 de ani, sunt amplasate pe locul celebrelor vii ale mosiei Principelui Nicolae al Romaniei, in inima podgoriei Dealu Mare, ocupand o suprafata de peste 1300 de hectare. De-a lungul timpului, Domeniile Tohani si-au castigat renumele de „Patria vinului rosu”, cucerind nenumarate medalii, atat pe plan intern cat si international.

Compania „Domeniile Viticole Tohani” a fost constituita in anul 2003 din nevoia de a duce mai departe reputatia centrului viticol Tohani. In anul 2004, societatea construieste un combinat de vinifiactie si o linie de imbuteliere cu tehnologie de ultima ora, cu o valoare a investitiei de aproximativ 3.000.000 de Euro. Productia de la Tohani se imparte in vin rosu si vin alb, in proportii relativ egale. „Domeniile Tohani” produce circa 8-10 tone de struguri la hectar, ceea ce inseamna 3.500 de hectolitri de vin pe an, de pe linia de productie iesind aproximativ 5.000-6.000 de litri pe ora. Din totalul productiei de la Tohani, aproximativ 20% merge la export, pe piete precum Suedia, Germania, Spania, Italia si Statele Unite. Ultimele piete externe pe care Domeniile Viticole Tohani a patruns sunt China si Polonia (unde au fost infiintate firme mixte prin care se vor vinde vinurile romanesti sub marca Tohani).

Principalele marci de vinuri din portofoliul Domeniile Viticole Tohani sunt Feteasca Neagra, Princiar, Negru de Tohani și Sange de Taur.

Despre Socrate+ ERP

Socrate+ este unul din primele sisteme integrate de gestiune dezvoltat in Romania. Cu prima implementare in 1995, Socrate+ a crescut de la an la an, inregistrand in ultimii 16 ani, zeci de povesti de succes in retail, distributie si industria de proces. Socrate+ este un sistem inteligent, modular, de gestiune economica, o platforma pentru planificare si gestiunea tuturor resurselor din organizatie.

Socrate+ ERP este un sistem integrat format din mai multe module, cu care se pot planifica activitatile din cadrul organizatiei, in vederea gestiunii eficiente a tuturor resurselor, structurarii si cresterii vizibilitatii asupra proceselor din organizatie. Socrate+ include urmatoarele pachete: Administrare, Financiar, Comercial, POS, Productie si Management.

Socrate+ ERP este bazat pe cunoasterea aprofundata a proceselor specifice distributiei, retailului si industriei alimentare, experienta indelungata in lucrul cu aceste firme si numarul clientilor care o utilizeaza recomandand Socrate+ drept o solutie matura, ce ajuta la eficientizarea activitatii, reducerea costurilor si cresterea competitivitatii.