fbpx

Dobandeste calitate si siguranta prin achizitia unei masini second hand

Decizia de a cumpara o masina second hand se poate dovedi una extrem de practica , pentru ca vei putea economisi foarte mult bani in acest fel.

In cazul in care esti hotarat sa iti achizitionezi prima masina sau pur si simplu sa o schimbi pe cea veche, afla ca gama auto second hand este pe cat de variata, pe atat de ofertanta, permitandu-si sa iti gasesti masina visurilor tale la un pret convenabil.

Sfaturi pentru achizitii auto inteligente

Decizia de a cumpara o masina este adesea dificila, fiindca ca implica o investitie costisitoare, pe un termen relativ lung. Pentru a veni in sprijinul tau, iata cateva sfaturi importante:

 • Achizitia unei masini second hand este o alegere ideala, deoarece vei cheltui mai putini bani. Rata de depreciere a unei masini noi este foarte mare in special in primii trei ani, de aceea este inteligent ca pentru un buget limitat sa faci achizitii auto second hand. Desigur, masinile de lux isi pastreaza valoarea ridicata chiar daca trec mai multi ani de la aparitia unui anumit model;

 • Inainte de aceasta achizitie, pe langa pretul scazut, evalueaza si consumul masinilor care te intereseaza. Scopul tau ar trebui sa fie o economie pe termen lung in detrimentul celei pe termen scurt.

  • Masinile cu motor mic au un consum scazut de combustibil, dar au dezavatajul ca nu pot fi folosite cu usurinta la distante lungi.

  • Masinile cu o cutie de viteza manuala sunt mai ieftine fata de cele cu o cutie automata, insa, pe termen lung, o cutie automata iti garanteaza un consum de combustibil mai mic.

  • Masinile hybrid au un pret ridicat, dar pe termen lung inregistreaza un consum scazut.

  • O masina cu emisii reduse de CO2 te scapa de o taxa in plus, de aceea ar fi potrivit pentru tine sa identifici masinile care emit mai putin de 100 mg/km.

  • Masinile mici genereaza costuri reduse cu asigurarea.

 • Un pas important pentru a gasi masina ideala este sa te decizi asupra scopului ei in viata ta. Te deplasezi doar prin oras? Iti place sa calatoresti mult in afara orasului? Ai o familie numeroasa? Masina este folosita in scop profesional? Ce tip de combustibil consideri ca este cel mai bun? Acestea sunt cateva intrebari la care poti raspunde pentru a taia de pe lista ta anumite caracteristici inutile ale viitoarei masini.

 • O masina second hand se poate achizitiona din parcuri auto, de la dealeri autorizati sau de la persoane fizice. Pentru a evita costuri ascunse si probleme viitoare ale masinii, iti recomandam sa alegi un dealer auto second hand. Acesta comercializeaza masini relativ noi, care sunt testate riguros inainte de a fi vandute. Cauta mai multi dealeri de masini si verifica oferta fiecaruia.

 • Negocierea este foarte importanta in procesul de cumparare al unei masini second hand. Invata cateva tehnici de negociere si nu cumpara niciodata masina la primul pret oferit de dealer.

 • Testeaza masina riguros inainte de a o cumpara:

  • Verifica aspectul masinii. Fii atent la zgarieturi si imperfectiuni.

  • Verifica tipurile de reparatii care s-au facut si daca a fost implicata in accidente majore.

  • Verifica uleiul si motorul.

  • Verifica daca functioneaza radioul.

  • In ultima instanta, fa un test drive pentru a afla daca te simti confortabil, daca scaunele se ajusteaza usor, daca franele, suspensiile si motorul functioneaza corect.

Descopera oferta variata de masini

Autogeist.ro este un dealer autorizat care ofera peste 100 de modele de masini second hand sigure, fiabile si de incredere pentru o experienta mereu placuta a condusului, fiind locul de unde ti-ai putea gasi masina ideala.

Firma Autogeist comercializeaza automobile de maxim 5 ani vechime din surse verificate pentru a asigura satisfacerea dorintelor fiecarui client. Masinile nu depasesc 150000 km, fiind testate riguros inainte de vanzare.

Compania si-a inceput activitatea in 2009, crescand odata cu noul parc auto din Galati unde se pot vizualiza si testa peste 100 de masini de calitate.

Aici ti se ofera posibilitatea de a cumpara masina preferata in leasing sau prin credit auto, nu trebuie decat sa intri pe site-ul companiei pentru a intreba un consultant Autogeist care este cea mai buna solutie pentru achizitia masinii tale intr-un timp scurt.