fbpx

Dispozitive de deplasare pentru persoane cu probleme locomotorii

saltele antiescare

Cand ai in ingrijire o persoana cu dizabilitati sau in curs de recuperare in urma unui accident, viata familiei se complica fiind necesar un climat emotional favorabil vindecarii, mai multe resurse financiare si de multe ori si modificarea spatiului locativ, astfel incat sa faciliteze deplasarea cu cat mai multa usurinta a persoanei aflata in incapacitate temporara de miscare.

In functie de diagnostic si de gravitatea afectiunilor cu care se confrunta, cei aflati in astfel de situatii au nevoie in permanenta de ajutor sau pot desfasura unele activitati de baza singuri.

Chiar si in cazul persoanelor care au suferit accidente locomotorii si este dat de catre medic prognosticul recuperarii totale, apare nevoia de a cumpara anumite dispozitive care sa le faciliteze deplasarea pana isi vor relua in totalitate functiile afectate.

In functie de starea de sanatate generala, varsta si durata de recuperare, medicul care se ocupa de caz poate recomanda dispozitive de mers sau de sustinere potrivite.

Carjele ortopedice sunt recomandate in caz de luxatii, entorse sau fracturi ale unuia din membrele inferioare si fac posibila deplasarea prin sprijinirea subaxilar sau pe antebrat. Este foarte important sa tineti cont si de sfatul medicului si sa va achizitionati carjele potrivite, preferabil reglabile pe inaltime si dotate cu amortizoare de cauciuc antiderapante.

Cadrele de mers se adreseaza in special persoanelor in varsta cu dificultati de deplasare sau celor cu afectiuni locomotorii temporare sau permanente sau a celor in faza de refacere dupa anumite interventii chirurgicale.

Cea mai variata oferta de dispozitive pentru mers, dispozitive pentru baie, saltele antiescare si aparate pentru recuperare medicala si ingrijire la domiciliu | magazinulortopedic.ro

saltele antiescare

Acestea pot fi fixe sau reglabile , neaparat realizate din materiale usoare (aliaj de aluminiu), pot avea doua, trei sau patru roti. Alegerea unui cadru de mers se face in urma recomandarilor medicale si a starii de sanatate a pacientului. Cardele de mers cu roti (rolatoare) sunt foarte usor de utilizat deoarece necesita doar sa il impingi, fara al ridica si este potrivita atat in aer liber cat si in interior. Este indicat ca acestea sa fie dotate cu frane actionate manual si cu bancuta pentru odihna, cosuri pentru cumparaturi si posibilitatea plierii pentru a-l transporta mai usor in mijloacele de transport.

Pentru situatiile mai complicate si cu perioade de refacere mai mari sau cu ambele membre inferioare afectate, sunt potrivite scaunele cu rotile.

Este necesar sa iei o hotarare in concordanta cu starea ta de sanatate si cu tipul de afectiune care iti ingreuneaza mersul, dar si sa cumperi din locul potrivit la un pret accesibil. Studiind ofertele magazinelor online, va puteti opri la https://www.magazinulortopedic.ro/ deoarece au o oferta foarte variata de dispozitive pentru mers, dispozitive pentru baie, saltele antiescare si aparate pentru recuperare medicala si ingrijire la domiciliu. In plus, mereu gasesti oferte speciale la o varietate de produse si beneficiezi de transport gratuit la comenzi peste 200 lei. Daca nu stii ce ti se potriveste, Magazinul ortopedic te ajuta cu consultanta specializata.