Dimensiuni populare de anvelope auto

Odata cu venirea caldurii si a verii, soferii trebuie sa se pregateasca pentru acest nou sezon cu un set de anvelope vara potrivite. Este recomandata montarea lor in special dupa ce temperatura exterioara creste peste pragul de 7 grade celsius. Dupa acel punct, pneurile de iarna nu mai ofera performanta si siguranta necesara unui condus relativ sigur. Este important sa respectati dimensiunile omologate pentru masina pe care o aveti. Multi soferi uita sa analizezi si aspectul legalitatii, considerand ca poti sa monteze orice dimensiune pe masina, atat timp cat este tehnic posibil si nu atinge in aripa.

Fiecare autoturism are insa o serie de dimensiuni cu care poate rula in siguranta. Puteti obtine o foaie cu aceste dimensiuni de la producatorul masinii, de ex Skoda, si sa le omologati la R.A.R. Daca nu doriti sa faceti asta, puteti sa analizati in cartea masinii dimensiunile deja omologate a anvelopelor pentru masina pe care o aveti. Trebuie sa tineti cont si de aspectul legalitati cand cumparati un set de anvelope auto de vara. Puteti sa va inspirati de asemenea si dupa dimensiunea de anvelope care se afla pe masina, multe din masini fiind omologate doar cu dimensiunea de anvelope care se afla pe masina.

Daca nu stiti exact ce dimensiune de anvelope sa montati pe masina, va oferim o lista de dimensiuni uzuale cu care majoritatea masinilor din Romania ruleaza. Lista este intreprinsa pe baza unor esantioane de soferi care isi schimba anvelopele la fiecare sezon si au cel putin doua intari in service pe an. Cele mai populare dimensiuni de anvelope de pe masinile romanilor sunt:

Prin urmare, acestea sunt cele mai uzuale si recomandate dimensiuni de anvelope auto folosite de soferii auto din tara.