fbpx

Dimensiuni comune de anvelope vara

Anvelopele sunt o parte importanta a oricarui vehicul, starea lor influentand puternic siguranta si calitatea condusului. De aceea este important ca atunci cand se constata o uzura intensa asupra profilului anvelopei, aceasta sa fie inlocuita cu una noua. O alta perioada in care este important sa fie schimbate anvelopele este la inceperea noului sezon de temperatura, precum este in acest caz vara. Vara trebuie montate cauciucuri de vara potrivite noilor conditii meteo. Indiferent din ce motiv doriti achizitionare unui set nou de anvelope auto, este important sa cumparati dimensiunea corecta pentru autovehicul pe care le montati

Fiecare autoturism poate fi echipat cu o gama variata de dimensiuni cu care poate rula la performante maxime si ofera un grad de siguranta sporit. Aceste dimensiuni de pneuri se regasesc pe un abtibild lipit pe capacul de la rezervorul de motorina, pe stalpul de la sofer sau pasager, sau in interiorul torpedoului. Pe acel marcaj sunt mentionate dimensiunile recomandate de catre producator pentru ca masina sa aiba o performanta si o siguranta ridicata.

Trebuie mai intai de toate insa sa tineti cont de dimensiunile omologate de catre registrul auto roman (R.A.R), care sunt mentionate in cartea masinii. Aceste dimeniuni sunt omologate de catre RAR la prima inmatriculare a masinii conform specificatiilor pe care le au de la producator, insa pot fi exceptii si se omologheaza si alte dimensiuni daca soferul are o cerinta expresa. Legea stipuleaza in prezent ca autoturismul poate rula doar cu anvelope cu dimensiunea specificat in cartea masinii.

Noi am adunat o serie de dimensiuni auto comune bazate pe un esantion de soferi care conduc cel putin 10 mii de km anual si au cel putin 2 intrari in service in aceasta perioada. Dimensiunile sunt:

– anvelope vara 185 65 r15