Diferenta dintre un fotograf profesionist si unul aflat la inceputul meseriei

Casatoria este cel mai important pas pe care tinerii il fac in drumul vietii impreuna. Intr-o astfel de conjunctura, memoriile sunt cele ce creaza atmosfera unei nunti, asadar, este firesc sa apelati la un fotograf nunta care stie ce face. Si legat de acest aspect vom asterne cateva randuri, privind mai ales asupra modului in care un fotograf profesionist se diferentiaza de unul mai spre amatoricesc.

 Echipamentele profesioniste nu inseamna totul in meseria de fotograf nunta

 A avea scule nu inseamna totul. Multi dintre cei ce apeleaza la servicii foto pentru propria nunta se uita in primul rand la sculele pe care respectivul fotograf le detine. A avea echipamente foto de mii sau chiar zeci de mii de euro nu este o garantie pentru un album de nunta perfect. Asta, in,primul rand pentru ca o fotografie trebuie sa transmita un mesaj, nu neaparat sa aiba zeci de megapixeli. De asemenea, trebuie sa stiti si faptul ca un aparat foto de mii de euro nu este in modul direct o reteta a celor mai reusite fotografii.

            Megapixelii unui senzor foto pot fi comparati cu punctele ce formeaza o imagine pe hartia revistei pe care o rasfoiti. Cu cat mai multi, cu atat mai clara este imaginea. Insa cum in orice exista o limita, deja de la fotografiile ce au 10 Megapixeli ca rezolutie finala, vorbim despre tablouri ca si dimensiuni de printare.

 Un fotograf nunta profesionist se va axa intotdeauna pe calitatea imaginii

 Pe langa asta, pentru ca traim in era retelelor de socializare, exista o problema atunci cand doriti sa urcati pe Facebook de exemplu o fotografie de 30 Megapixeli. Orice imagine urcata pe o astfel de retea de socializare este comprimata, deci pierdem din calitatea pozei. Asadar, putem spune ca pentru un album foto de nunta perfect nu conteaza in mod direct numarul megapixelilor.

            Pe de alta parte, multi fotografi amatori se afiseaza la nunti cu un arsenal intreg de obiective care mai de care mai mari, mai impresionante si grele. Evident, un fotograf profesionist va avea la el si vreo doua sau trei obiective, nu 5.

            Fiecare obiectiv in parte are caracteristicile sale. Sunt unele special concepute pentru a permite fotografierea unui grup de oameni de la o distanta mica (lentile de unghi larg) dar si obiective ce permit fotografierea subiectilor (a mirilor sa zicem) pe un fundal neclar, ceea ce se numeste tehnic Bokeh Effect.

            Ca si concluzie un  fotograf nunta profesionist se va prezenta cu un echipament usor, versatil si mai ales, unul care ii permite sa ofere atat calitatea imaginii, cat si elementul de arta de care oricine are nevoie.