Dezinfectare eficientă: tot ce trebuie să știi

9 februarie 2021
Autor:
Content SEO

Evenimentele foarte recente la nivel mondial ne-au învățat să fim mai atenți la toate lucrurile din jur, iar dezinfectarea a devenit cumva parte din rutina zilnică. Trebuie să știi că nu toate metodele și produsele funcționează, iar atunci când dezinfectezi trebuie să ții cont de câteva lucruri foarte importante, dacă vrei să îți asiguri o casă lipsită de virusuri și bacterii. Iată tot ceea ce trebuie să știi despre tehnici de dezinfectare eficientă, așa încât locuința ta să fie complet curată. 

Toate suprafețele trebuie dezinfectate pentru a evita răspândirea bacteriilor

Tipurile de bacterii și microbi sunt atât de numeroase încât pot să se dezvolte pe orice suprafață din locuință. Pentru a evita acest lucru este indicat să ai mereu în casă un dezinfectant pentru suprafețe, atât pentru mobilă, cât și pentru pardoseli, ramele ferestrelor, gresie sau pentru faianță. Un dezinfectant de calitate va îndepărta rapid bacteriile, iar întreaga familie va fi în siguranță. Încearcă să dezinfectezi suprafețele o dată pe zi, mai ales după ce vii de la cumpărături sau din zone foarte aglomerate. În comerț există multe tipuri de soluții dezinfectante și poți să le alegi pe acelea cu miros plăcut, în așa fel încât să te bucuri și de o senzație de prospețime pe durata întregii zile.

Clanțele trebuie dezinfectate cât mai des

Clanțele ușilor sunt cele mai expuse bacteriilor deoarece le atingem în fiecare zi de multe ori. Mai ales clanța ușii de la intrare este adesea folosită, atât de membrii familiei, cât și de alte persoane care intră în casă. Fă-ți un obicei din a dezinfecta aceste zone în fiecare seară sau chiar mai des dacă timpul îți permite. În acest mod vei reuși să eviți răspândirea microbilor și nu va exista niciun pericol. 

Dezinfectanții de calitate au și funcție de prevenție

Atunci când vrei să te asiguri că dezinfectarea funcționează trebuie să cumperi numai produse de calitate. În acest mod nu numai că distrugi bacteriile indiferent de suprafață, dar dezinfectanții de calitate au și avantajul de a preveni răspândirea microbilor. Durata de acțiune poate să difere de la un produs la altul, însă majoritatea dezinfectanților buni te vor ajuta să menții o igienă corespunzătoare pentru cât mai mult timp. 

Cumpără dezinfectanți pentru fiecare zonă în parte pentru un rezultat cât mai bun

Dezinfectanții au proprietăți distincte în funcție de suprafețele pe care sunt utilizați. Astfel, pentru o dezinfectare cât mai eficientă trebuie să ai la îndemână dezinfectanți pentru lemn, sticlă sau pentru pardoseli. Numai în acest mod vei reuși să îndepărtezi microbii și bacteriile pentru că dezinfectanții conțin substanțe care funcționează numai asupra unor tipuri de suprafețe. Desigur, dezinfectanții cu cantitate mare de alcool pot să fie folosiți în orice zonă, însă de cele mai multe ori au mirosuri mult prea puternice, chiar deranjante. Cel mai bine este să folosești dezinfectanții în scopul în care au fost creați și mai ales pentru suprafețele pentru care sunt destinați. 

Produsele dezinfectante pentru baie și bucătărie trebuie alese cu atenție

Baia și bucătăria sunt două încăperi care necesită atenție specială în ceea ce privește dezinfectarea. Aceste zone sunt mai expuse la bacterii, așa că este recomandat ca pentru o dezinfectare cât mai eficientă să alegi produsele de cea mai bună calitate destinate acestor două camere și obiectelor care există aici.

Dezinfectarea poate să fie un proces rapid și foarte eficient dacă ai la îndemână produsele potrivite. Investește în soluții dezinfectante de calitate și utilizează-le conform instrucțiunilor pentru rezultate cât mai bune. De asemenea, încearcă să îți faci un obicei din dezinfectarea suprafețelor din întreaga locuință pentru a evita problemele de sănătate care pot să apară din cauza bacteriilor. Sănătatea trebuie să fie pe primul plan, iar un plus de atenție nu strică niciodată. Curățenia și igiena locuinței trebuie să reprezinte o prioritate, pentru că sănătatea înseamnă viață mai presus decât orice.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram