Dezbaterea quot;Romania si noile provocari ale actualei crize europene quot; POSDRU 156 1 2 G 132920

21 septembrie 2015

Centrul de Drepturile Omului si Migratie ( h t t p : / / c d o m . r a u . r o ), in parteneriat cu Centrul de Oratorie si Dezbateri ( h t t p : / / o r a t o r i e . r a u . r o), are deosebita placere de a va invita sa participati la dezbaterea informala "Romania si noile provocari ale actualei crize europene" care va avea loc la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, in Sala Senatului, in data de 24 septembrie 2015, incepand cu ora 10:00.

Centrul de Drepturile Omului si Migratie a fost infiintat cu scopul de a promova educatia si cercetarea stiintifica prin dezvoltarea parteneriatul intre mediul academic si actorii cheie implicati in realitatile practice ale societatii europene. In acest sens, Centrul a dezvoltat 4 clinici juridice in domeniul drepturilor omului si al migratiei, a organizat numeroase dezbateri, a implementat proiecte si programe specifice domeniului sau de activitate in parteneriat cu actori nationali si straini.
Centrul organizeaza anual Concursul National de Drepturile Omului si Migratie care reuneste aproximativ 50 de studenti romani ce studiaza in marile centre universitare nationale si europene, fiind sustinut de UNHCR - Reprezentanta in Romania, Ambasada Statelor Unite, Ambasada Germaniei, Ambasada Olandei si Ambasada Israelului la Bucuresti.

Prin prezenta dezbatere informala, Centrul de Drepturile Omului si Migratiei isi propune:

sa ofere o perspectiva mai clara asupra termenilor "migrant" si "refugiat", a principiilor de drept international care guverneaza acest domeniu, a acquis-ului european in materie de azil si migratie, dar mai ales,
sa contribuie la realizarea unui parteneriat informal intre societatea civila si autoritatile romane.

La dezbatere vor participa reprezentanti ai organizatiilor internationale cu atributii in acest domeniu, ai autoritatilor romane si ai ONG-urilor, reprezentanti ai ambasadelor, cercetatori, profesori si studenti.
Ne face o deosebita placere sa va avem alaturi de noi la acest eveniment si va rugam sa confirmati participarea Dumneavoastra pana la data de 22 septembrie 2015. Participantii sunt incurajati sa ia parte la dezbateri si sunt rugati sa respecte cu rigurozitate regula Chatham House.

Activitatea este gratuita si deschisa oricarui student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentantii societatii civile, mediului de afaceri si partenerilor sociali in educatie sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului (*).

Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

(*) Studentii/masteranzii, in cazul in care nu sunt inscrisi deja in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta (prezent la organizatori) si sa prezinte o adeverinta de student; studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu necesita adeverinta, aceasta fiind emisa din sistemul electronic integrat. Cadrele didactice, reprezentantii societatii civile, ai mediului de afaceri si partenerilor sociali in educatie, in cazul in care nu sunt deja inscrisi in proiect, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta si sa prezinte o adeverinta de la locul de munca, care sa ateste calitatea de cadru didactic/apartenenta la un ONG/angajarea in cadrul unei firme.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram