fbpx

Dexonline net site ul care te invata limba romana

DexOnline . net s-a nascut din dorinta de a aduce in mediul online din Romania un dictionar complet, usor accesibil si care sa fie util tuturor categoriilor de vorbitori de limba romana, nativi sau nu. Pentru a se face remarcat fata de alte initiative de acest gen, Dexul Online se concentreaza pe solutii rapide de accesare a unei baze de date complete ce cuprinde un dictionar de definitii, dictionar de rime si alte metode de sortare a cuvintelor pentru imbogatirea vocabularului.

Lansarea acestui Dex Online coincide cu o tendinta de scadere a numarului de vorbitori de limba romana cu un vocabular bogat, care stapanesc cu adevarat limba. Acest dictionar explicativ al limbii romane isi propune sa invete utilizatorii sa foloseasca in mod corect limba romana si sa inteleaga cat de important este un vocabular bogat si variat pentru prima impresie. O persoana care vorbeste corect, care are o exprimare coerenta si fluenta face o prima impresie mult mai buna decat o persoana cu un vocabular sarac. Din acest motiv site-ul a fost gandit ca o platforma pentru imbogatirea treptata a vocabularului, folosind diversele tipuri de dictionar disponibile.

Dictionarul explicativ

Dictionarul explicativ al limbii romane cu definitiile acceptate si reactualizate este disponibil intr-un format extrem de simplu de utilizat. Utilizatorii trebuie doar sa tasteze cuvantul dorit in spatiul predefinit si sa apese butonul Cauta. Definitiile complete sunt afisate in cel mai scurt timp, contin diacritice si sunt prezentate intr-un format extrem de usor de urmarit, similar cu cel al DEX-ului clasic. In plus, fata de formatul clasic, pe DexOnline . net utilizatorii au ocazia sa urmareasca legaturi catre definitiile altor cuvinte direct din definitia cuvantului cautat initial.

Acest tip de dictionar este util tutor categoriilor de varsta si tuturor tipurilor de utilizatori, de la elevi care urmaresc sa isi imbogateasca vocabularul, la persoane aflate in diverse domenii de activitate cu vocabular de specialitate complex.

Dictionarul de rime

Dictionarul de rime urmareste sa diversifice modul de utilizare clasic al unui dictionar online. Acest dictionar de rime pune la dispozitia utilizatorilor o interfata simpla, extrem de usor de utilizat pentru scriitori de versuri care se lupta cu lipsa de inspiratie.

Dictionarul de rime functioneaza simplu, utilizatorul introduce un cuvant in casuta de cautare, apasa butonul cauta si ii sunt afisate listele complete de rime de gradul 1, 2, 3 si 4. Listele exhaustive cuprind zeci de cuvinte pentru rime de gradul 1 si de multe ori sute de cuvinte pentru rime de gradul 2, fiind o sursa excelenta de inspiratie.

Acest Dex Online contine inclusiv doua sectiuni inedite pentru un dictionar online, dedicate special utilizatorilor care doresc sa isi imbogateasca vocabularul intr-un mod diferit fata de studierea dictionarelor clasice “Cuvinte ce incep cu” si “Cuvinte ce se termina cu”.