Detartrajul, singura procedura care ne scapa de tartru si ne asigura un zambet stralucitor

16 martie 2019
Autor:
Digital Metrics

Asa cum ochii sunt oglinda sufletului, asa si dantura noastra este oglinda ingrijirii noastre, cel putin la nivel cavitatii bucale. Daca avem dinti plini de tartru, gingivii inflamate si rosii, dinti care sunt fisurati cu siguranta nu vom fi priviti cu ochi prea buni de cei din jur.

Toate aceste semne sunt indicii ale neglijentei, ale unui periaj incorect, ale unor probleme structurale dentare cauzate de lipsa unei atentii mai mari acordate danturii in totalitatea ei. Culoarea neplacuta a dintilor poate fi transformata intr-un alb stralucitor prin proceduri simple de albire.

Albirea se poate face in orice clinica stomatologica, de exemplu si la Excedent, putem alege sa o facem cu detartraj ultrasonic, cu un periaj profesional rotativ sau cu un jeet air-flow de apa si bicarbonat de sodiu. Stralucirea si culoarea naturala revin imediat la nivelul danturii, procedurile nu sunt dureroase, ceea ce am obtinut in urma detartrajului profesional se pastreaza si poate fi intretinut prin prezentarea in clinicile stomatologice la perioade fixe de timp, poate la sase luni, la un an.

Marea problema a danturii ramane tartrul si depunerile care se tot maresc daca nu recurgem la detartraj. Avem un tartru supra-gingival si unul sub-gingival, indepartarea ambelor tipuri se poate face rapid si la clinica Excedent, detartrajul fiind posibil cu ultrasunete, la cel supra-gingival, si cu instrumente manuale, la cel supra-gingival, si cu diverse chiurete la cel subgingival.

Depunerile de tartru se elimina usor cu ultrasunete, nu doare, nu e niciun disconfort nici dupa, nici in timpul procedurilor. Cel putin o data pe an trebuie sa mergem la stomatolog pentru a ne face acesta detartraj special, in felul acesta evita si imbolnavirea gingiilor.

Dupa utilizarea utrasunetelor se recurge si la periaj profesional si la curatare cu air-flow pentru coloratii persistente. Ultrasunetele indeparteaza si disloca depunerile de tartru chiar si din locurile mai greu accesibile cu instrumente clasice de detartraj.

Si tartrul sub-gingival poate fi indepartat in parte de ultrasunete, dar aici depinde cat de vechi este si ce consistenta are, s-ar putea sa fie nevoie si de chiurete. Structura dintelui nu e afectata daca se folosesc ultrasunete, petele de pe dinti dispar rapid, anestezia locala nu e necesara, intreaga procedura dureaza foarte putin.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram