„Detaliile incep pasind” Pantofi pentru toate ideile

„Detaliile incep pasind” este un proiect colectiv a 19 artisti contemporani romani: Dragos Burlacu, Francisc Chiuariu, Sorin Dan Cojocaru, Suzana Dan, Maxim Dumitras, Cristi Farcas, Irina Garcia, Cristi Gaspar, Teodor Graur, Valeriu Mladin, Lucian Muntean, Vlad Petri, Gabi Stamate, Aurel TAR, Florin Bogdan Tomescu, Mirela Traistaru, Iuliana Vilsan, Antoaneta Zoltan si Mihai Zgondoiu. Fiecare dintre artisti si-a ales tehnica si conceptul pentru a vorbi despre pantofi, tensiuni etnice, rasiale sau culturale, saracie, zane bune, despre fashion, glamour si promenade á pied de la Tokio la Strasbourg…

Si nici nu a trebuit sa facem multe plimbari pentru a gasi o gazda perfecta pentru expozitie: Iqonique Class Studio, o locatie moderna intr-o casa monument istoric – construita in prima jumatate a secolului al XX-lea si restaurata impecabil, armonios integrata in mixul arhitectonic al Aleii Alexandru din capitala.
Casa Iqonique este locul unde poti gasi piese de designer precum Fornasetti sau Brionvega si creatii vestimentare Rodarte, Prigle of Scotland sau Rue du Mail. Iqonique Class Studio sprijina artistii romani contemporani precum Valentina Vidrascu, Oana Manolescu sau Andra Clitan prin promovarea acestora in mediile diplomatice, de business si mondene ale Bucurestiului.

Expozitia „Detaliile incep pasind” invita iubitorii de arta contemporana sa isi poarte pasii catre Casa Iqonique, din 1 decembrie ora 18.00 pana pe 7 decembrie la aceeasi ora, pentru a intalni lucrari contemporane romanesti si pentru a-si imbogati colectiile cu pantofi… de sticla, panze, tablouri sau desene. Expozitia este o rara ocazie de a intra in contact cu o selectie de artisti contemporani din mai multe generatii, recunoscuti pe plan international, cu o larga reprezentare stilistica si mijloace de exprimare foarte diverse.

Expoziția este invitata la Cluj, in rafinatul concept store al designerului Dorin Negrau – Maison Maitresse Store, din 18 decembrie 2010.

Modernism.ro promoveaza implicarea sociala a artistilor. Artistii participanți la acest proiect cedeaza intre 5 si 15% din vanzarile lucrarilor „Detaliile incep pasind” Fundației Rațiu Romania, Bucuresti, pentru derularea proiectelor sale de implicare sociala prin arta.