Despre promovarea in online ul romanesc

Comertul cu bunuri si servicii s-a mutat de foarte mult timp in mediul online. Inca de cand accesul populatiei la Internet a devenit un lucru obisnuit, oamenii de afaceri au simtit ca prezenta afacerilor in mediul virtual va fi un lucru benefic si au avut dreptate. De ce? Datorita simplitatii utilizarii internetului, confortului asigurat si multitudinii de informatie.
Orice persoana, inainte de achizitionarea sau comandarea unui bun/serviciu face o scurta analiza pe internet accesand siteurile din domeniul respectiv. Asadar, prin asigurarea afacerii dumneavoastra de promovare online puteti ajunge in mod simplu si facil in fata utilizatorilor.

Va propunem servicii de promovare site Google prin care aveti posibilitatea sa va afisati afacerea pe internet si sa atrageti o multime de potentiali clienti. De ce tocmai Google? Deoarece este motorul de cautare utilizat de majoritatea populatiei atunci cand este in cautarea informatiilor.

Promovare site pe Google

Google, ca si orice alt motor de cautare dispune de cateva metode eficiente de a promova un site. Cea mai cunoscuta si dorita metoda se numeste optimizare SEO. Prin optimizarea siteurilor pentru motoarele de cautare se incearca perfectionarea websiteului pentru urca in topul rezultatelor de cautare. Aceasta promovare se realizeaza in timp, avand o perioada foarte variata ce este influentata de foarte multi factori, printre care competitia din domeniul respectiv.

Optimizare SEO

SEO este impartit in doua mari categorii: OnPage si OffPage. Prin OnPage siteul este optimizat pentru a corespune si respecta regulile impuse de catre motoarele de cautare. Orice site web contine anumiti factori de ranking care, in functie de corectitudinea lor, va fi determinata pozitia in rezultatele de cautare. Prin OffPage, siteul este promovat propriu-zis. Se incep diferite campanii de a obtine backlinkuri de calitate ce vor avea o influenta absoluta asupra pozitiilor in Google. De asemenea, sunt rulate diferite campanii pe social media pentru a va face cunoscuti publicului si, desigur, campanii de content marketing prin care publicul tinta este informat prin articole relevante cu privire la ceea ce afacerea dumneavoastra vinde.

Campanii Adwords

Un alt instrument foarte eficient propus de catre Google este Adwords. Prin Adwords siteul dumneavoastra este afisat in primele rezultate sponsorizate, pozitie determinata de costul pe clic si corectitudinea anunturilor, in prima faza. Aceste campanii pot fi, de asemenea, optimizate in timp pentru a produce efecte benefice atat ca pretul/clic, a bugetului cheltuit lunar si al numarului de vizite sau de afisari. Adwords este simplu de utilizat, bugetul pe zi sau pe luna este stabilit de catre dumneavoastra, precum si zonele geografice de interes sau cuvintele-cheie dorite. O campanie Adwords dureaza atata timp cat bugetul este inca eligibil pentru difuzarea anunturilor. Ca o scurta paranteza, Adwords este o strategie pe termen scurt iar SEO este una pe termen lung inca care pozitiile atinse pot rezista pentru o perioada de timp indelungata.