Despre lifturile hidraulice SKBS Romania

Liturile  pneumatice și hidraulice sunt două tipuri de ascensoare care sunt utilizate pe scară largă în întreaga industrie datorită capacității lor mari de încărcare, a gamelor de extensii mari și a versatilității mediului. Deși sunt disponibile mai multe clasificări ale lifturilor, în majoritatea aplicațiilor rezidențiale, comerciale și industriale, acțiunea de ridicare este efectuată de obicei printr-un mecanism pneumatic sau hidraulic. Cu toate acestea, lifturile mecanice sunt de asemenea disponibile pentru aplicații necorespunzătoare pentru ascensoare pneumatice sau hidraulice, cum ar fi cele care necesită o acțiune limitată – dar precisă – pentru mișcare și funcționare liniștită.

Pompele hidraulice SKBS sunt asemanatoare cu cele utilizate pentru diverse aplicatii – de la sisteme de frânare auto la camioane cu stivuitor, prese până la pompe. Toate sistemele folosesc același principiu de bază, iar ascensoarele hidraulice nu sunt diferite.

Principalele componente ale unui lift  hidraulic sunt:

  • Motor electric
  • Piston în interiorul unui cilindru (numit berbec)
  • Pompa sau grup hidraulic
  • Cutie electrica
  • Supapă

De obicei, un lift hidraulic va avea o carcasa, care va adăposti pompa, fluidul și motorul, astfel încât este posibil să aveți nevoie de mai mult spațiu decât vă așteptați. Puteți obține lifturi hidraulice fără spațiu pentru mașini (MRL), care în general se încadrează în mașină și astfel în interiorul arborelui, împotriva ghidajelor care se află în spatele liftului, ceea ce le face o opțiune de economisire a spațiului.

Ascensoarele hidraulice funcționează pe un principiu simplu de bază: să urce. Astfel o pompă împinge uleiul în cilindru, împingând pistonul (care impinge platforma de ridicare) în sus. Pentru a coborî, supapa se deschide și uleiul se lasă să revină în rezervor și este împins înapoi folosind forța gravitațională a platformei de ridicat. Diagrama de mai sus arată acest sistem.

Când robinetul este închis, uleiul poate merge doar din rezervor în cilindru. Când robinetul este deschis, uleiul poate curge numai din cilindru înapoi în rezervor.

Comenzile din mașina de ridicare fac ca pompa să funcționeze, mutând uleiul. Când se ajunge la o podea, pompa este oprită și mașina de ridicare stă deasupra pistonului, ținută în poziție de uleiul care este prins în cilindru.

Descoperiti gama de lifturi hidraulice de la SKBS si asigurati-va ca aveti un depozit bine echipat pentru un flux continu de transport marfa.

Va mai punem la dispozitie si gama de rampe de egalizare SKBS pentru a putea incarca si descarca marfa in conditii sigure.