Despagubirile morale – greu de obtinut dar nu imposibil

Despagubiri victime accidente rutiere

Credem sau nu, fie ca suntem soferi sau pietoni, oricand putem fi victima unui accident rutier. Ca in orice situatie, omul are depturi si obligatii. Acest lucru se aplica si in cazul victimelor accidentelor rutiere. Legat de drepturi, orice persoana vatamata le are, iar cel mai important dintre drepturi este acela de a beneficia de despagubiri morale si materiale de pe urma accidentului care, evident, a avut loc fara voia sa.

Despagubirile trebuie sa acopere daunele materiale ce includ cheltuielile victimei cu spitalizarea, medicatia si toate cheltuielile aferente bolii, precum infirmitate, rani si/sau traume suferite dupa producerea accidentului. Pe langa plata cheltuielilor legate de reabilitatea personala, victima este indreptatita sa primeasca despagubiri pentru reparatia masinii avariate. Dincolo de despagubirile pentru sanatate si cele pentru reparatia masinii, asiguratorul este obligat sa plateasca victimei si contravaloarea cheltuielilor de judecata.

Daunele fizice sunt mai usor de evaluat datorita expertizelor medicale prin care victima trebuie sa treaca si care se finalizeaza cu diverse acte ce dovedesc impactul accidentului asupta starii de sanatate. Cu toate acestea, omul nu sufera doar din punct de vedere fizic, ci mai ales emotional din cauza unui accident. In acest caz este absolut necesara plata daunelor morale. Aceasta plata se acorda pentru a compensa traumele afective, psihice si emotionale suferite ca urmare a accidentului. Criteriile de evaluare a acestor daune sunt subiective intrucat trairile fiecarei persoane sunt unice, la fel si capacitatea de a descrie simtamintele in fata oamenilor legii care stabilesc cuantumul.

Despagubiri pentru victime in accidente rutiere | www.despagubiripentruvatamari.ro

Pentru sprijin specializat in demersul acordarii de despagubiri pentru victime in accidente rutiere oricine doreste poate apela la serviciile profesionale ale companiei Despagubiri Pentru Vatamari. Cu un simplu click pe http://www.despagubiripentruvatamari.ro/ puteti afla informatii care sa faca o diferenta in ceea ce priveste viitorul! Indiferent ca este vorba de despagubiri RCA, accidente de munca sau alte tipuri de despagubiri, membrii echipei sunt pregatiti sa faca fata provocarilor lansate de asiguratori. Experienta isi va spune cuvantul!