Deserturi raw vegan excelente pentru sanatate

17 februarie 2017
Autor:
Suits Advertising

Se spune ca „tot ce e bun pe lumea asta ingrasa, e imoral, ilegal sau creeaza dependenta“. Ei bine, dulciurile raw-vegane sunt exceptia de la regula! Afla ce minuni fac ele pentru organismul tau.

O alegere sanatoasa

Alegem deserturile raw-vegan in locul celor din comert pentru placerea gustului si aportul sanatos de nutrienti, fiind de-a dreptul spectaculoase, pentru ca nu contin faina, lapte sau oua.

Deserturile raw-vegan se pregatesc la rece, fara a fi procesate chimic sau termic, asigurandu-se astfel pastrarea tuturor nutrientilor, vitaminelor, mineralelor si enzimelor din ingredientele crude.

Se stie ca actiunea focului asupra alimentelor, la o temperatura mai mare de 42 grade Celsius, distruge vitaminele si enzimele din hrana.

Pentru ca nu procesam deserturile raw-vegan, evident, toti acesti nutrienti se pastreaza si avem toata energia naturii concentrata intr-un desert.

Ingrediente-cheie

Din compozitia dulciurilor raw-vegan este exclus orice ingredient de origine animala (oua, lapte, unt, margarina), zahar, faina sau esente artificiale. De asemenea, nu contin aditivi, potentatori de aroma, E-uri sau conservanti.

Ingredientele folosite preponderent sunt nucile si semintele (nuca de cocos, migdale, nuci romanesti, nuci pecan, nuci de macadamia, caju, seminte de floarea-soarelui si de dovleac).

Se folosesc indulcitori naturali (miere, zahar de mesteacan, sirop de agave, stevie) si superalimente (cacao cruda, maca, lucuma, mesquite, goji, ashwaganda, carob sau roscove, guarana, spirulina, chlorella).

Tot in compozitia lor gasim fructe uscate si proaspete (fructe de padure, portocale, mere, dovleac, merisoare, curmale, stafide, smochine), condimente naturale (vanilie, scortisoara, cardamom, nucsoara) si uleiuri naturale (ulei de cacao, cocos, trandafiri, lavanda, menta).

Beneficiile deserturilor raw

In primul rand, cresc vizibil nivelul de energie intr-un mod cat se poate de natural; apoi, desi sunt incarcate caloric, nu ingrasa, deoarece sunt extrem de satioase si nu le putem consuma in cantitati mari.

Dulciurile raw pot fi savurate atat de copii, cat si de adulti in tot timpul anului, inclusiv in perioadele de post (nu contin lactate si oua), iar cei cu diverse intolerante sau diabet nu trebuie sa se priveze de ele, ci, dimpotriva, le sunt recomandate.

Intrucat deserturile raw contin numai ingrediente naturale, in special superalimente, prin consumul lor, organismul beneficiaza de un aport intensiv de nutrienti usor de asimilat.

In plus, aceste deserturi mentin indicele glicemic constant pe o perioada lunga, astfel incat nu vom simti prea curand nevoia de dulce.

Aceasta este marea diferenta intre deserturile raw-vegan si cele indulcite cu zahar: consumul de zahar alb rafinat provoaca scaderea indicelui glicemic intr-un timp foarte scurt de la consumarea lui.

Alergii, intolerante…

Deserturile raw-vegan sunt recomandate, in primul rand, persoanelor care au alergii si intolerante, deoarece nu contin gluten si lactoza. Iar pentru diabetici exista varianta desertului raw-vegan indulcit cu stevie sau alti indulcitori, nu miere.

Nu este nevoie sa te privezi de un desert gustos, ci sa-l consumi pe acela potrivit nevoilor tale.

Chiar daca majoritatea dintre noi se bazeaza pe o alimentatie traditionala, in ceea ce priveste desertul, acesta poate fi raw-vegan, si chiar e foarte bine, deoarece, prin excluderea zaharului alb rafinat din alimentatie, facem primul pas catre un trai mai sanatos.

sursa: http://www.psychologies.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram