Descoperind Biblia

Se spune despre Biblie ca este Cartea Sfanta si de capatai pentru orice crestin. Desigur ca la prima vedere pare greu de citit si mai ales de inteles. Trebuie spus ca pentru a studia Biblia, pentru a savura fiecare rand este de preferat ca o astfel de lectura sa fie facuta in liniste si tihna, cu un program stabilit adica planificand aceasta misiune cu entuziasm.

Pentru cei interesati de studii biblice exista si cateva recomandari menite sa le sporeasca modul in care vor rasfoi cartea cu pricina.

Traducerea Bibliei

Mai intai de toate va fi necesara alegerea unei variante de traduceri intr-un limbaj adaptat fiecarei categorii de varsta. Spre exemplu, pentru copii exista varianta de Biblie cu ilustratii, ca o completare a povestii ce insoteste fiecare capitol. Cei mici vor invata mai eficient si vor deprinde cu adevarat invataturile din Biblie dupa un astfel de tipar.

Pentru adulti exista de asemenea o varianta de traducere. Asta pentru ca termenii arhaici sau topica pot fi elemente ce pun in dificultate cititorul vor fi la un moment dat bariere ce ii vor face pe acestia sa renunte inainte de vreme. Mai mult decat atat, exista si variante online, traduceri in versiuni diverse pentru ca textul sa fie mai bine inteles. Pana la urma este vorba de a gasi o cale eficienta de a studia aceasta carte.

Indrumar

Ar putea fi folositor in studiul Bibliei un indrumar pentru aceasta. Acesta poate sa contina comentarii la versete, trimiteri si explicatii, in orice caz fiind vorba de informatii suplimentare. Considera acesta un instrument eficient care nu va prelungi perioada de studiu, ci se va dovedi practic pentru ca va face parcurgerea capitolelor cu mult mai usor si pe intelesul tuturor.

In acest sens, te va interesa sa descoperi carti care cuprind Noul Testament si un indrumar totodata, o carte cu doua scopuri daca se poate spune astfel. Vei gasi astfel de variante la Libraria Maranatha spre exemplu.

Planificare

Nu faci nimic fara planificare corecta. De aceea, pentru a studia Biblia va fi necesar de asemenea sa iti planifici lectura. Poti stabili si un termen de 6 luni spre exemplu, in functie de ce iti propui sa citesti. Important este sa fii constant si consecvent. Desigur, Biblia nu se poate spune ca se studiaza doar o etapa. Ea este ghid pentru intreaga viata.

Cel mai probabil vei avea nevoie si de o stare anume, pentru ca dincolo de studiul in sine este vorba de carte ce se centreaza asupra divinului. Vei dori sa ajungi la acel pas de intelegere profunda. Scopul este de a medita asupra ceea ce traiesti si faci, de a descoperi calea credintei sau a redescoperi in tine adevarata credinta.

Nota finala

Studiul Bibliei se impune uneori la orele de curs, in functie de profil. Dar acest interes poate fi la fel de bine o dorinta de lectura in timpul liber. Oricum ar fi, citirea si intelegerea acelor randuri este de preferat, pentru a nu fi in zadar.

Descopera Biblia si semnificatiile acelor randuri citind nu doar cartea in sine, ci si carti explicative despre acestea, daca este cazul.