fbpx

Descopera cele mai importante 3 utilizari ale palplanselor

sprijinire excavatie de la Terratest Romania

Odata cu cresterea constructiei de infrastructuri mici si mari, nu exista nicio indoiala ca a crescut si nevoia de materiale de constructie. Palplansele se numara printre elementele utilizare pentru sprijinire excavatie. Utilizarile palplanselor variaza foarte mult si sunt incredibil de versatile. Acestea fiind spuse, arunca o privire mai atenta asupra unora dintre cele mai tipice circumstante in care acestea sunt utilizate in constructii.

Acestea servesc ca zid de sprijin

Datorita capacitatii sale de a rezista presiunii solului si a apei, palplansele(in special cele de otel) sunt o alegere populara pentru constructia zidurilor de sustinere atat pentru utilizare temporara, cat si permanenta. In lucrarile temporare, ele permit sa aiba loc sapaturi profunde pentru a facilita constructia la nivelul apei. Pe de alta parte, pentru utilizare permanenta, sunt utilizate in peretii de sprijin pentru structuri precum peretii de chei, rezervoare de depozitare subterane si parcari.

Mai mult, exista intotdeauna o solutie de stivuire a palplanselor pentru depanarea oricarei situatii si scenarii ale zidului de sustinere. De exemplu, in peretii in consola, intinsi si ancorati, este necesara rezistenta palplanselor pentru a o sustine.

In plus, retinerea palplanselor este alegerea perfecta, deoarece are multe avantaje incredibile, cum ar fi:

  • Constructie mai rapida in comparatie cu peretii din beton armat
  • Cand sunt instalate, nu exista perturbari la solul existent
  • Sunt placute vizual si estetic
  • Genereaza o forma ingusta de constructie, care ofera un spatiu de utilizare mai util
  • Palplansele de otel sunt compatibile pentru toate tipurile de sol
  • Sunt un produs durabil. Pot fi extrase cu usurinta si reduc la minimum deseurile
  • Capacitate de incarcare directa

Aplicatii marine

Palplansele de otel sunt, de asemenea, utilizate in mai multe aplicatii marine. Una dintre cele mai frecvente utilizari este aplicarea sa pentru a naviga structuri de acostare in porturi pentru ancorarea navelor. De asemenea, sunt folosite in mod popular pentru a bloca inundatiile din structurile apropiate de tarm.

Este alegerea preferata a materialului datorita calitatilor sale de robustete, durabilitate, fiabilitate si rapiditate de instalare in comparatie cu orice alte perspective. De asemenea, se pot conforma cu alte aplicatii marine, cum ar fi peretii etansi, digurile, peretii de maree si debarcaderele.

Subsoluri

In ultimii ani, tehnologia de sprijinire excavatie de la Terratest Romania a fost alegerea numarul unu pentru constructia subsolurilor din mai multe motive intemeiate.

In primul rand, acestea ofera timp si costuri minime de constructie. Reduc constructia cu aproape jumatate in comparatie cu procesul normal de constructie a subsolului. In al doilea rand, prin utilizarea palplanselor de otel in peretii subsolului, spatiul de constructie este minimizat. Acest lucru se datoreaza faptului ca peretele este deja instalat inainte de excavarea solului. De asemenea, rezulta o cladire mai sustinuta. In cele din urma, ele sunt, de asemenea, reutilizabile si reciclabile. Pot fi extrase cu usurinta dupa utilizare.

Acest lucru nu se limiteaza la subsolurile comerciale. In pivnita casei, palplansele de otel pot fi, de asemenea, utile. Pot fi folosite ca pereti permanenti, deoarece pot oferi stabilitate si robustete peretilor interiori.