Demararea cursuri de calificare Optimal în comuna Frumușita din județul Galaţi

30 octombrie 2014

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA, Filiala Teleorman are plăcerea de a vă anunța că începând cu 27 Octombrie 2014 derulează în comuna Frumușita din județul Galaţi, cursurile de formare profesională: Lucrător în comerț și Manichiurist- Pedichiurist, dedicate persoanelor de etnie roma.
Cursurile de formare profesională se desfășoară în Centrul de Incluziune Socială pentru Romi în perioada 27 octombrie 2014 – 23 ianuarie 2014. Structura cursurilor implică atât pregătire practică cât și teoretică, adresându-se persoanelor de etnie roma care au absolvit învățământului general (obligatoriu 8 clase). La absolvirea cursurilor, se va acorda un certificat care atestă calificarea și o subvenție în valoare de 480 de lei/lună.
Suplimentar, proiectul Optimal oferă persoanelor înscrise la curs și consiliere, orientare pe piața muncii și asistentă în vederea identificării și accesării unui loc de muncă.

Cursurile de formare profesională sunt organizate în cadrul proiectului “OPTIMAL- Inființarea și dezvoltarea unei Rețele de Centre de Incluziune Socială pentru Romi”, proiect ce este cofinanţat din Fondul Social European – Investeşte în Oameni! prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat în perioada 16 aprilie 2014 – 15 octombrie 2015, de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA Filiala Teleorman în parteneriat cu Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC și Asociaţia pentru Dezvoltare Integrată Slatina.
Proiectul Optimal vizează facilitarea accesului la ocupare a unui numar de 1 088 de persoane de etnie roma din arealele rurale aferente unei Rețele de 4 Centre de Incluziune Socială pentru Romi din cele 4 regiuni sudice de dezvoltare ale Romaniei - Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia și Bucuresti-Ilfov în scopul prevenirii excluziunii sociale și marginalizării acestora, precum și pentru evitarea discriminarii și a riscului de saracie.

Pentru informații suplimentare:
Telefon: 021 240 14 10, Fax: 031 438 10 06
E-mail: [email protected]
Persoana de contact: Ionela Ionescu - Responsabil informare și publicitate regiunea București –Ilfov și Sud Est.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram