fbpx

Delta Dunarii, un must see pentru turisti

Delta Dunarii este printre cele mai frumoase destinatii de vacanta din Romania. O vizita in Delta nu este neaparat dedicata celor pasionati de pescuit, este pentru cei dornici de relaxare si de o experienta fabuloasa intr-un loc unic in lume. Este bine de stiut ca in anul 1991 Delta Dunarii a intrat in Patrimoniul Mondial al UNESCO drept Rezervatie a Biosferei – fiind singura delta din lume de acest fel.

Peisajele din Delta sunt cu adevarat impresionante si taie respiratia chiar si celui mai pretentios turist. Profesionistii din domeniul turismului s-au asigurat de valorificarea acestora, precum si de promovarea preparatelor traditionale pescaresti si de protejarea bogatiilor naturale de aici. Unii dintre acestia sunt cei de la PensiuneaAkropolis.ro, care pun de peste 10 ani la dispozitie turistilor spatii de cazare si trasee in tinuturi exotice.

6 motive pentru care Delta Dunarii trebuie sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta

1. Flora si fauna

Cu o vizita in Delta, turistii vor descoperi frumusetea a o multime de specii de pasari, reptile, mamifere, copaci si plante. Dintre acestea, cateva sunt unice, ceea ce face din aceasta destinatie un must see. Din totalul de 300 de Rezervatii Naturale, Delta Dunarii se afla pe locul trei, avand in vedere speciile unice si peisajele.

2. Preparatele culinare traditionale

In Delta isi desfasoara activitatea cele mai bune restaurante cu specific pescaresc. Retetele traditionale sunt pregatite de bucatari profesionisti, aici turistii putand gusta cele mai gustoase preparate, cum ar fi: borsul, ciorba de peste, salata de icre, saramura si multe altele. Pestele proaspat este pregatit la foc de lemne sau la pirostrii, ceea ce face ca aroma sa fie autentica.

3. Privelistile incantatoare

Rasaritul in Delta este, categoric, un must see macar o data in viata. Nimic nu se compara cu zorii zilei surprinsi aici, in cel mai insorit loc din tara – Sulina. De asemenea, peisajele surprinse cu ocazia plimbarilor cu barca printre nuferi sunt cu adevarat impresionante. Plimbarile cu barca printre papuris si stufaris, acompaniate de zborul pelicanilor reprezinta cu adevarat o imagine de vis, de care orice turist trebuie sa se bucure.

4. Departe de aglomeratie

Plajele din Delta neamenajate sunt o adevarata atractie pentru turistii care nu sunt adeptii aglomeratiei de pe litoralul romanesc. Una dintre cele mai populare astfel de plaje este Sf. Gheorghe, unde turistii vin pregatiti cu alimente si bauturi pentru o zi petrecuta in liniste, pe nisip.

5. Pescuitul

Pasionatii de pescuit se vor simti ca acasa in Delta. Locurile special amenajate pentru acestia sunt cu adevarat o sursa de energie si de liniste. Ei pot opta pentru pescuitul de la mal, ori pentru cel de pe barca.

6. Padurea Letea si Padurea Caraorman

Doua puncte de atractie foarte importante din Dental sunt cele doua paduri de nisip, Letea si Caraorman. Pe trasee si in excursiile de o zi sunt organizate plimbari aici, unde turistii pot vedea cel mai vechi stejar din tara, „Stejarul ingenunchiat”. Stejarul exista de peste 400 de ani, iar trunchiul sau are un diametru de aproximativ 4 metri.