Decompresie Vertebrala sau Elongatie Vertebrala

Decompresie Vertebrala
(Elongatie Vertebrala)
Decompresia vertebrala sau Elongatia vertebrala reprezinta un procedeu nechirurgical care presupune relaxarea musculaturii paravertebrale, ajuta sa scada presiunea din interiorul discurilor, permiţându-le acestora sa se rehidrateze şi, implicit, să se vindece, toate acestea avand loc pe un pat special.
Aceasta repozitionare a vertebrelor in ax longitudinal creeaza mediul de vindecare, iar efectuate 2-6 luni de elongatii vertebrale pot determina o crestere substantiala a spatiului intervertebral.
Afectiuniile in care aceasta procedura este indicata sunt: sindroame clinice dureroase cervicale, toracale si lombare de origine mecanica, acute sau cronice determinate de afectarea discurilor, ligamentelor, sau a masei musculare, dintre care amintim: durerea lombara de diferite cauze care poate asocia si sciatica, hernia de disc, spondiloza, sindromul fatetar, radiculoaptiile, etc.
Totul are loc in conditii de siguranta si fara pic de durere. Daca procedura este efectuata impreuna cu fizioterapie efectele se simt de la primele sedinte.
Contraindicatii: implanturi la nivelul coloanei, fracturi, tumori, anevrismul aortic abdominal, sarcina, diastazis abdominal, osteoporoza extrem de avansata.
Procedurile se fac de indata ce se pune un diagnostic de specealitate asupra pacientului.
Cabinetul de recuperare medicala KinetoStars Med dispune de aparatura speciala pentru efectuarea procedurilor de decompresie vertebrala. De asemenea in cadrul cabinetului de recuperare medicala se pot efectua proceduri de fizioterapie, kinetoterapie, precum si masaj de recuperare sub stricta supraveghere a personalului specializat.
Cabinetul de recuperare medicala KinetoStars Med va asteapta de luni pana sambata intre orele 09.00-20.30. Pentru programari puteti apela numarul de telefon 0736.090.210. Pentru intrebari si nelamuriri ne puteti scrie pe chat-ul disponibil 24/24 pe site-ul kinetostarsmed unde dna dr fiziokinetoterapeut Petcu Raluca va va raspunde in cel mai scurt timp.