De Ziua Supravietuitorului de Cancer Oncompass introduce gratuit suportul privind accesul in studii clinice pentru pacientii cu cancer

5 februarie 2015

Pentru a veni in sprijinul pacientilor bolnavi de cancer, incepand din acest an, Oncompass Medicine furnizeaza nu doar informatia cu privire la cea mai buna strategie terapeutica in cancer, pe baza profilului clinic si molecular al pacientului, ci introduce gratuit suportul privind accesul la studii clinice internationale cu molecule noi in curs de cercetare si dezvoltare, trecand, astfel, peste un nou prag in lupta impotriva cancerului. Un departament de clinicieni si geneticieni al Oncompass Medicine comunica in permanenta cu investigatori din intreaga lume cu privire la cazul fiecarui pacient in parte, identificand impreuna cu acestia cel mai potrivit studiu clinic, in functie de profilul unic clinic si molecular al fiecarui pacient.

“Noi credem ca a fi pionier in strategiile terapeutice recomandate pacientului cu cancer inseamna sa te apropii de acesta, oferindu-i puterea informatiei despre mutatiile genetice care i-au provocat boala de care sufera. Pionierat nu inseamna sa tratezi simptome, ci cauze prime. Ne dorim sa fim aproape si de clinicieni, oferindu-le cele mai complete si recente informatii despre pacientii lor, atat din punctul de vedere al profilului molecular, cat si din punctul de vedere al profilului clinic”, a declarat Isabela Komporaly, managing partner Torus Pharma, compania care a adus serviciul Oncompass Medicine pe piata din Romania.

Oncompass Medicine ofera informatii personalizate care pot determina ulterior decizii terapeutice potrivite. Un pacient care decide sa ignore informatiile despre sine ignora, practic, o decizie fundamentala in propria lui strategie de tratament. “Pacientii trebuie sa poata avea propriile decizii legate de starea lor de sanatate, trebuie sa existe un dialog permanent intre medic si pacient cu privire la alegerea celei mai potrivite terapii. Este o responsabilitate care, de cele mai multe ori, sta pe umerii medicilor, care sunt constransi de respectarea unui anumit protocol de tratament. Aceasta responsabilitate trebuie impartita insa cu pacientul, care are dreptul sa stie, in baza propriului diagnostic molecular si al profilului sau clinic, care este cea mai potrivita schema de terapie”, a adaugat Komporaly.

Romania are peste 500.000 de pacienti bolnavi de cancer, iar anual apar 78.000 de cazuri noi, potrivit celui mai recent raport al Agentiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului – GLOBOCAN. Statisticile sumbre arata, totodata, si ca 50.000 de oameni mor din cauza maladiilor oncologice in fiecare an. Evolutia rapida a stiintei ne poate ajuta sa schimbam statisticile, iar tratamentul tintit este primul pas in acest sens.

***
Diagnosticul molecular si terapia tintita sunt parte a programului Oncompass si ofera pacientilor bolnavi de cancer sansa de a fi tratati modern, conform mutatiilor care au generat boala, cu medicamente in curs de cercetare, la care, altfel, nu ar avea acces. Sansa aceasta inseamna pentru pacienti prelungirea perioadei de supravietuire si o calitate a vietii crescuta, ca urmare a unor terapii potrivite nevoilor fiecarui individ in parte.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram