fbpx

De ce tin inca PC ul vechi

De fiecare data cand prietenii mei ajung la mine la calculator se minuneaza ca inca mai tin dinozaurul… Nu am mai schimbat pc-ul din anul 2007. Sa zicem, nu are memorii DDR 3, nu are SATA 3, nu are pci-express 3. Dar totul la el merge perfect.

Am doua placi video Amd 7870 puse in crossfire, o sursa de 800w reali si destul ram cat sa faca fata si celor mai noi jocuri. Sa nu mai zic, ca vechiul processor e8400 a fost inlocuit de un mult mai potent Xeon E5450 care a trebuit cuplat cu un adaptor la placa mea de baza pe soket 775.

Este primul meu calculator, pe care l-am cumparat din primul salariu. Am reusit sa-l tin aproape neschimbat cativa ani, apoi am avut de ales intre el si un sistem nou. Am fost cateva saptamani in dubii, apoi am ales sa caut componente pentru a-l imbunatati.

Am pus prima oara o memorie ram SH, apoi inca una, apoi am schimbat vechiul processor cu xeonul actual. Placa video a fost cuplata in crossfire cu o placa video second hand cumparata de pe samwise.ro. De acolo, nu am mai avut decat sa optimizez carcasa si temperaturile. Am schimbat cooler-ul vechi cu unul nou mult mai performant, am aranjat superb toate cablurile in carcasa apoi am pus ventilatoare led. Cand ma uit prin fetreastra carcasei la ce-a iesit, incep sa zambesc larg, oricat de obosit as fi.

Mereu imi aduc aminte de prima zi in care l-am deschis, de momentul in care m-am simtit prima oara independent ca pot prin munca sa-mi indeplinesc orice vis.

Sursa: http://blog.xxm.ro/de-ce-tin-inca-pc-ul-vechi/