fbpx

De ce se considera un dinte umflat un caz de urgente stomatologice?

In timp ce unii oameni au mare grija de dantura lor si merg periodic la medicul stomatolog, altii amana vizita la dentist pana cand problemele lor dentare se acutizeaza.

Aceasta este, in general, si situatia unui dinte umflat, care ajunge in aceasta stare din cauza unei infectii, acesta fiind unul dintre motivele pentru care se prezinta multi oameni la cabinetul de urgente stomatologice din sector 6, de la clinica Plaza Dent.

Ce pericol poate reprezenta un dinte umflat?

Cu toate ca principalele cauze pentru care oamenii se prezinta la medicul stomatolog atunci cand au un dinte umflat sunt durerea si aspectul inestetic, dar riscurile in acest caz pot fi mari. De cele mai multe ori, un dinte umflat prezinta si o infectie, iar orice infectie este periculoasa.

De aceea, indicat este un consult stomatologic in care sa se identifice cauza problemei si cat de avansata este afectiunea stomatologica. Tocmai de aceea, clinica PlazaDent.ro a dezvoltat acest serviciu de urgente stomatologice pentru a veni in intampinarea nevoilor pacientilor care nu pot astepta dupa o programare obisnuita la dentist, care poate dura si doua saptamani sau chiar mai mult.

Urgente stomatologice din sector 6 | clinica dentara din Bucuresti | PlazaDent.ro

Urgente stomatologice din sector 6

Ce alte afectiuni mai sunt considerate urgente stomatologice?

Situatiile in care oamenii ar trebui sa se prezinte la medicul stomatologic pentru o urgenta sunt insa numeroase si ar trebui tratate cu aceeasi importanta ca orice alta urgenta medicala.

Spre exemplu, o fractura dentara sau un dinte iesit din alveola vor fi, cu siguranta, tratate drept o urgenta stomatologica, pentru care oamenii se vor prezenta la cea mai apropiata clinica dentara din Bucuresti. In schimb, o durere intensa, dezlipirea unei lucrari dentare, o sangerare de la nivelul cavitatii bucale, toate acestea sunt situatii cu care se pot intalni multi oameni si pentru care ar trebui sa ajunga cat mai repede in cabinetul medicului dentist.

In concluzie, urgentele stomatologice sunt la fel de importante ca orice alta urgenta medicala, iar unele dintre acestea pot ajunge chiar sa puna viata pacientilor in pericol, daca nu sunt tratate la timp.