De ce sa tii cont cand iti inscrii copilul la lectii de muzica

18 martie 2016

Este foarte bine pentru copii sa inceapa lectii de muzica la o varsta frageda, pentru ca vocea lor sa se dezvolte pe masura ce copii se maturizeaza. Odata descoperit potentialul de a fi un star, parintii nu trebuie sa stea pe ganduri cand vine vorba de a-si perfectiona copiii in arta muzicala. Nu doar ii va dezvolta copilului talentul in muzica, dar, cel mai important, copilul isi va dezvolta stima de sine si abiltatile de comunicare. Mai multe studii au aratat cei care iau lectii de muzica isi dezvolta abilitatile de rezolvare a problemelor, functiile cognitive si inteligenta in general.

Daca ai impresia ca este un cost mare, exista modalitati de a creste potentialul muzical al copilului si, in acelasi timp, sa invete si parintii. Iata cateva sfaturi practice pentru parintii care doresc sa-si ajute copii sa invete sa cante.

Daca esti din capitala, inscrie-ti copilul intr-un cor de copii din Bucuresti, aproape de casa. Iti poti incuraja copilul sa intre intr-un cor. Desigur, ajuta doar atunci cand si copilul isi doreste sa invete sa cante. Nu doar isi va imbunatati calitatea vocii, dar este si o modalitate de a ii oferi darul vocii lui Dumnezeu.

Alege melodii potrivite pentru copilul tau. Ce nu inteleg majoritatea parintilor este ca un copil trebuie sa ramana un copil si sa-si pastreze inocenta, si sa nu schimbe asta. Alegerea unui cantec este foarte importanta. Invata-ti copilul cantece pentru copii potrivite pentru varsta lui. Desi poate fi amuzant, ba chiar uimitor, sa-ti asculti copilul cantand melodiile artistilor tai preferati, este mai important sa explici copilului despre ce este cantecul, pentru ca el sa inteleaga ce emotii sunt transmise de melodie.

Invata si canta impreuna cu copilul. Parintii pot ajuta copilul sa invete. Poti cumpara un program sau o aplicatie de muzica pentru a crea o conexiune intre tine si copilul tau in timpul procesului de invatare. In plus, il va ajuta sa invete tehnicile de cantat corect. Stiinta se transmite de la parinte la copil atunci cand te angajezi sa-i acorzi timp si rabdare. Procesul de invatare trebuie sa fie continuu si cuprinzator.

Canta cu copilul tau si creaza o conexiune. Ii poti trezi interesul pentru cantat copilului atunci cand si tu ai un interes pentru muzica. Multe familii gasesc bucurie in cantatul impreuna acasa, cu un sistem de karaoke. Primul pas pentru copil atunci cand invata sa cante este sa recunoasca ritmul si sa cante corect in ton cu muzica. Ii poti imbunatati capacitatea de ascultat activ copilului, intrucat copiii, la varste fragede, au abilitatea de a retine informatiile care ii intereseaza si imita sunetele cu precizie. Incalzirea si repetitia duc la perfectiune.

Repetitiile si invatatul copilului sa isi incalzeasca vocea sunt foarte importante. Nu vrei sa-i fortezi vocea copilului tau, nu? Exista o tehnica corecta de incalzire, asigura-te ca este cea pe care o vei transmite copilului.

In final, nu iti forta copilul sa cante daca nu vrea. Motivatia si recompensele pot ajuta, dar gandeste-te si la capacitatea copilului tau. Daca muzica este pentru copilul tau, fara niciun efort, ii va veni natural si potentialul de a canta al copilului va creste si se va dezvolta cu ajutorul vostru, al parintilor iubitori.

In Bucuresti, poti inscrie copilul la cursuri de muzica, in special la cursuri de canto, chitara, vioara, pian sau la corul de copii, la scoala Bravissimo Art School, cu sedii in Str. Agricultorilor, nr. 48, sectorul 2 si in Str. Martisor, nr. 22, sectorul 4.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram