De ce să nu-ți iei echipamente IT&C second hand?

13 ianuarie 2021
Autor:
DigitalUp

Tehnologia este scumpă: ultimele și cele mai tari laptopuri costă mii de dolari, telefoanele mobile pot depăși cu ușurință peste 500 de dolari, serverele au preturi exorbitante, iar o imprimantă bună ar putea rula câteva sute de dolari. Chiar și software-ul este scump. Cumpărarea la mâna a doua este întotdeauna o opțiune, dar este o idee bună?

În acest articol vei găsi toate motivele pentru a nu-ți cumpăra niciodată echipamente de IT&C la mâna a doua.

Fără garanții

Majoritatea producătorilor ar trebui să aibă dovada achiziționării originale a echipamentului pentru ca dvs. să puteți solicita o garanție. Unele companii vor permite transferul unei garanții către o a doua parte, dar poate fi destul de dificil. Când cumpărați la mâna a doua, aruncați o privire atentă asupra stării articolului pe care îl cumpărați pentru a vă asigura că nu pare că va eșua în viitorul apropiat. Cumpărarea la mâna a doua de la un comerciant cu amănuntul vă va oferi probabil o garanție limitată.

Este greu să verifici totul

Puteți fi foarte atenți și puteți parcurge o listă de verificare a lucrurilor la care ar trebui să vă gândiți înainte de a cumpăra un nou telefon, server, computer, cameră sau altă piesă tehnologică și să acoperiți lucrurile evidente - ecranul funcționează, butoanele funcționează bine, arată bine estetic și așa mai departe - dar este foarte greu să te gândești la toate. Bateria ar putea fi pe ultimele sale picioare. Datele importante ar putea fi corupte. Dispozitivul ar putea fi depasit tehnologic sau furat.

Durată de viață necunoscută

Când cumpărați un dispozitiv nou, nu știți cât va dura, dar puteți avea câteva așteptări rezonabile. Ar trebui să puteți obține trei sau patru ani de utilizare intensă de pe un laptop fără prea multe probleme și cel puțin doi sau trei de pe telefon.

Când cumpărați second hand, nu știți prin ce fel de uzură a trecut dispozitivul (în special pentru lucruri extrem de portabile, cum ar fi laptopuri și telefoane), dar și cele mai puțin portabile cum ar fi un calculator sau un second hand server, ceea ce înseamnă că ar putea dura încă câțiva ani sau câteva zile. Nu există nici o modalitate de a ști.

Având în vedere aceste lucruri, puteți lua o decizie în cunoștință de cauză dacă ar trebui sau nu să cumpărați echipament It&C uzat.  Luați în considerare de ce aveți nevoie de un dispozitiv nou, pentru ce îl veți folosi, dacă aveți nevoie de cel mai recent și cel mai mare și cât de mult sunteți dispus să plătiți pentru produs.

De multe ori, veți descoperi că în cumpărarea de ocazii  există un risc de a obține o afacere proastă. Un factor important de luat în considerare este locul din care cumpărați echipamentul. O companie de revânzare supune periodic dispozitivele unui test pentru a se asigura că funcționează bine și de multe ori, poate chiar să vă ofere o garanție pentru articol.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram