De ce sa inveti limbajul JAVA?

 

Inainte de a ne apuca sa vedem de ce sa invatam limbajul Java trebuie sa nu facem confuzia intre JavaScript si Java – scopul general al invatarii Java este ca acesta este un limbaj de programare foarte cauta in lume si are aplicari destul de variate. Peste 90% din companiile din top 500 Fortune folosesc ca si limbaj de programare Java pentru a dezvolta aplicatii desktop, website-uri si sisteme de backend.

Java este un limbaj de programare protabil care poate fi utilizat pe diverse device-uri compatibile cum JVM – java virtual machine, Aplicati Android sunt realizate folosind programul Java.

Iata cateva motive pentru care sa incepi sa inveti Java:

1. Este usor de invatat pentru incepatorii in programare – in general, Java este dezvoltat pentru a fi usor de invatat de catre incepatori – asfel junori programerii vor invata mai usor acest imbaj de programare cand dezvolta aplicatii.

2. Este usor de folosit – fiind un limbaj foarte cautat – Java abstractizeaza detalii complexe ale masinii-PC-ului precum managementul memoriei. Astfel, te vei putea focusa mai mult pe partea de programare efectiva si nu te vei gandi ca vei folosi prea multa memorie.

3. Usurinta de mentinere – Java este un program static de programare, ceea ce inseamna ca tot codul tau trebuie verificat de erori inainte de a lansa aplicatia oficial. Asta inseamna ca erorile vor fi mai usor de gasit pentru ca, programul care compileaza codul ne va anunta cand vor fi erori in cod. Pe langa asta, sunt mai stricte cu diverse bucati de cod, asta inseamna ca vei avea mai putine erori de cod neasteptate – iar codul tau va fi mai usor de mentinut.

4. Rapiditatea – fiind un limbaj de programare static – Java este mai rapid fata de limbajele de programare dynamice pentru ca tot codul tau va fi mai clar definit. Astfel, cand aplicatia va rula, calculatorul tau va consuma resurse in mod responsabil.

5. Performanta optimizata – programele moderne Java sunt foarte performante din cauza JIT – just in time – aceste compilatoare super-performante care au o putere mare si optimizeaza in timp real codul. Asta e de ajutor mai ales cand aplicatia creste ca si complexitate si are nevoie de resurse mai multe.

6. Oportunitati de cariera – In Romania salariul unui junior java developer incepe de la 3700 lei in marile orase. Nu este deloc rau tinand cont ca trebuie sa stii doar bazele acestui limbaj de programare. Pe langa asta in marile orase sunt zeci de companii care cauta programatori Java.

Daca si tu vrei sa inveti sa programezi in acest minunat limbaj – te asteptam la cursul de Java din Timisoara sustinut de IT-Labs.