fbpx

De ce să alegi o casă în afara orașului

vile Corbeanca

Dacă încă te mai frământă dilema casă în oraș versus casă în afara orașului, sperăm că argumentele de mai jos îți vor spulbera orice umbră de îndoială.

Pe primul loc se află argumentul financiar. Un teren și o casă în afara orașului beneficiază de costuri semnificativ mai mici, în opoziție cu o casă aflată în oraș, unde prețul terenului pe metru pătrat este cel puțin dublu, dacă nu triplu. Chiar dacă prețul utilităților poate fi, cel puțin la început, mai mare, el se va amortiza destul de rapid, și vei avea surpriza să constați că plătești mai puțin la întreținere decât o făceai la bloc, în oraș.

Argumentul sănătății.

În afara orașului calitatea aerului este indubitabil mai bună. Dacă ai copii, vei dori pentru ei, pe lângă o curte generoasă, un aer plin de oxigen, departe de noxele generate de traficul infernal din oraș. Poluarea este o problemă gravă, scăpată de sub control, care poate influența dramatic starea de sănătate a familiei tale. Un aer curat, bogat în oxigen, va aduce cu sine o constituție robustă, un nivel crescut de energie și o stare de spirit semnificativ îmbunătățită. Izolați de aglomerația urbană, perpetuu generatoare de viruși și complicații bacteriene, copiii se vor îmbolnăvi mult mai rar, nefiind expuși mediului periculos.

Un alt argument ar fi evitarea aglomerației urbane cu tot ce presupune aceasta: aglomerația de imobile, zgomotul permanent, vecinii prea apropiați, senzația de claustrofobie pe care ți-o pot genera, de obicei, casele înghesuite din cartierele intraurbane. Confortul pe care ți-l dă generozitatea spațiului de care dispune casa și curtea în afara orașului este inegalabil. Îți poți amenaja, dacă dorești, o mică grădină, viitoare sursă pentru o hrană mult mai sănătoasă, loc pentru propria piscină, binevenită în zilele toride de vară, un mini-parc de distracții pentru copii, dacă este cazul.

Dacă te-ai decis pentru inițierea documentării în privința achiziționării unei case în afara Bucureștiului (poate te interesează chiar una dintre case Corbeanca, proiectate pentru a constitui Complexul Rezidential Corbeanca), poți afla toate informațiile de care ai nevoie accesând http://www.paladinresidence.ro. O echipă de profesioniști te așteaptă pentru proiectarea, personalizată, a casei mult visate. Nu ezita!