fbpx

De ce pacientii sunt rugati sa se prezinte cu o ora inainte de a face un computer tomograf?

Procedura denumita si computer tomograf a usurat vietile multor pacienti aflati in situatii neplacute din punct de vedere medical, dar si munca specialistilor. Din punct de vedere tehnic, acesta este un aparat complex si destul de complicat, fiind atribuit prin realizarea de imagini din diferite medii si adancimi. Procedura este una simpla, rapida si usor de realizat, astfel ca initial aceasta se va realizat pe sectiuni.

Cine a inventat procedura de investigatie de tip computer tomograf?

Metoda prin care procedura care este efectuata cu prin intermediul acestui computer tomograf este structurala in asa fel incat imagine obtinute sa fie in profunzime, clare si concise. Acesta are o larga utilizare, fiind util in mai multe ramuri si domenii, precum medicina, biologie, radiologie, stiinta cuantica, astrofizica, oceanografie si multe altele, desigur.

Radiologul italian Alessandro Vallebona a avut inca de la inceputul secolului XX ideea de a reprezenta corpul uman printr-o imagine compacta si a reusit sa puna in practica aceasta idee folosindu-se de principii matematice si geometrice ce au capacitatea de a reda miscarea concomitenta pe toata lungimea tubului cu raze X ce are legatura cu filmul fotografic pe care sunt captate imaginile.
computer tomograf
Pornind de la aceste principii matematice pe care le-a folosit ca baza pentru larga dezvoltare ce avea s-o urmeze, radiologul Alessandro Vallebona a reusit prin intermediul imbinarii tehnicilor computerizate sa obtina procedura de tip computer tomograf, reusind sa salveze milioane de vieti.

Unde poti efectua astfel de proceduri?

Pentru pacientii care au nevoie sa efectueze o procedura de tip computer tomograf, pot apela cu incredere la serviciile oferite de Clinicile Medicale Romgermed. De asemenea, daca pacientii merg cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist, costurile interventiei vor fi decontate de Casa de Asigurari si nu va trebui sa platiti nimic.

Pacientii care urmeaza sa efectueze o astfel de procedura ce are la baza scanarea unui computer tomograf sunt rugati sa se pregateasca inainte de procedura, iar in timpul procedurii sa stea nemiscati pe toata perioada acesteia, care nu dureaza mult. In unele cazuri este necesare substanta de contras, iar in alte nu, de aceea acest aspect trebuie discutat cu medicul specialist. La fel de important de stiut este si faptul ca pacientule este rugat sa se prezent cu o ora inainte de procedura pentru a-i fi explicate toate detaliile.