De ce nu trebuie sa îți fie teama de operația de marire de sâni Mituri reale și false despre augumentarea mamara

20 septembrie 2012
Autor:
dowmedia08

Avand in vedere perioada indelungata de existența a implanturilor mamare, ele fiind folosite inca din secolului al XX-lea pentru a mari bustul femeilor, putem intelege de ce astazi suntem martorii a numeroase mituri țesute in jurul acestei practici.
In ciuda faptului ca marirea sanilor cu implanturi mamare este una dintre cele mai frecvente intervenții chirurgicale din ultima perioada, fiind adesea solicitata de femeile care sunt nemulțumite de forma și dimensiunea sanilor, se remarca inca existenta temerilor și a unei doze de scepticism cu privire la aceasta intervenție. Majoritatea acestor indoieli sunt cauzate de lipsa informarii corecte privind atat procedura chirurgicala in sine cat si implanturile mamare ca obiect, precum si de propagarea de informatii eronate de catre persoanele neavizate pe numeroasele retele de socializare, forumuri sau site-uri web.
Cate dintre temerile femeilor care și-ar dori sa recurga la o astfel de intervenție sunt fondate și cate dintre ele nu au la baza niciun argument știintific urmeaza sa aflam imediat.
Alaptarea dupa interventia de implant mamare. Posibila sau nu?
Una dintre marile temeri ale femeilor este aceea ca dupa intervenția chirurgicala de marire a sanilor, ele nu vor mai putea alapta atunci cand vor decide sa devina mame . Nimic mai fals. Pozitionarea implantului se face fie subglandular, fie submuscular, in oricare din cazuri insa, glanda mamara nu este afectata in niciun fel si deci implicit nu se modifica nici cantitatea, nici compozitia laptelui. “Nu exista dovezi medicale in acest sens, desi s-au efectuat studii numeroase privind alaptarea post-implant” a subliniat doctor Cristian Nițescu, medic primar chirurgie estetica, remodelare corporala și infrumusețare.

Exista un risc crescut de a dezvolta cancer mamar la posesoarele de implanturi?
Doctor Cristian Nițescu sustine ca mitul conform caruia femeile care au implanturi mamare, sunt predispuse mai mult la cancerul de san, este cum nu se poate mai fals. Conform studiilor si cercetarilor efectuate in aceasta directie, femeile care dispun de implanturi mamare sunt supuse la acelasi risc de a dezvolta cancer de san ca si femeile care nu au implanturi.
Implanturile au garantie pe viata?
Nu. Durata de viața a implanturilor mamare este limitata din mai multe considerente. In timp pot interveni anumite schimbari ale formei si consistentei sanilor, cauzate de sarcina, de modificari hormonale (menopauza) sau de oscilațiile in greutate, fapte care pot conduce la necesitatea altor intervenții odata cu trecerea anilor. De asemenea orice posesoare de implanturi poate suferi mici traumatisme la nivelul sanilor, care sunt normale de-a lungul vietii fiecarui om. Implanturile sunt garantate pe o perioada de 5-15 ani, in functie de firma producatoare care recomanda schimbarea lor in cadrul acestui interval de timp.
De asemenea, chirurgul plastician Cristian Nițescu, ofera in plus cateva sfaturi potențialelor doritoare de implanturi mamare. Specialistul recomanda ca intotdeauna, tipul și volumul de implant sa fie ales potrivit pacientei, personalizat și nu in conformitate cu un capriciu. In plus, pentru ca vindecarea sa fie rapida și lipsita de complicatii, cu rezultate intr-adevar estetice si satisfacatoare, atat ca si aspect al sanului, cat si al cicatricilor, trebuie ca pacienta sa respecte indicatiile pre și postoperatorii date de medicul estetician.
Pentru detalii puteți accesa: www.drNitescu.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram