De ce nu ar trebui sa investesti intr-o masina noua? Afla principalele motive pentru care sa te indrepti catre masini second hand Germania

Poate ca de multe ori se ridica intrebarea daca o masina noua merita investitia. Raspunsul, cu siguranta, este nu. Cel mai bun sfat pe care am putea sa ti-l dam ar fi sa nu cumperi niciodata o masina noua, cel putin nu cat timp exista optiunea de masini second hand Germania! Investitia intr-o masina noua este una dintre cele mai rele decizii pe care le poti lua, chiar daca ideea de a conduce o masina nou nouta, la volanul careia nu a mai urcat nimeni vreodata, pare o idee foarte interesanta si tentanta.

Printre principalele motive pe care putem sa le enumeram pentru a nu cumpara masini noi se afla costul ridicat al asigurarii si costurile ridicate pentru absolut orice piesa s-ar strica. Pentru a-si permite o masina noua, cineva ar trebui sa faca rate la banca, rate comparabile cu cele necesare pentru achizitia unei locuinte, rate care urmeaza sa fie platite luna de luna, timp de o perioada indelungata.

De ce sa achizitionezi masini second hand Germania?

Ceea ce majoritatea oamenilor nu doresc sa inteleaga atunci cand vine vorba de cumpararea unei masini este ca si aceasta este un bun, ca oricare altul. Astfel, pretul unei masini noi se depreciaza inca din momentul cumpararii. Intr-o perioada de 5 ani de la achizitie, pretul unei masini va ajunge sa reprezinte doar 37% din cel initial de cumparare. Astfel, daca stam sa ne gandim, putem gasi masini relativ noi si printre masinile second hand din Germania, masini care pur si simplu s-au depreciat intr-un timp scurt insa din punct de vedere tehnic sunt in stare excelenta.

Nu alege statutul social in favoarea securitatii tale. De multe ori, cumpararea unei masini nou noute este, pur si simplu, un statement social care nu are nicio legatura cu adevarata valoare sau capacitate tehnica a vehiculului. Astfel, se poate spune ca investim in lucruri si obiecte de care nu avem neaparat nevoie, cu niste bani imprumutati, pe care nu ii avem de fapt, pentru a-i impresiona pe altii. Totusi, daca stam sa ne gandim, investitia in masini second hand Germania este una mult mai logica. Astfel, se pot achizitiona masini nu foarte vechi, care nu au fost rulate foarte mult si au fost folosite doar pe drumuri bune, la un pret aproape de jumatatea valorii unei masini noi.

Pentru a spune lucrurilor pe nume, banii pe care i-ai investi lunar pentru a plati ratele unei masini noi se pot investi, cu siguranta, in alte lucruri, cu adevarat necesare. Cumparand masini second hand Germania ramai in buzunar cu peste 50% din suma pe care ai investi-o intr-o masina noua. Astfel, te alegi cu o masina aproape nou nouta, in stare excelenta.

Unde gasim masina perfecta?

O masina noua nu poate fi privita ca pe o investitie. Avand in vedere deprecierea rapida a masinilor, de peste 20% in fiecare an, o masina noua nu reprezinta tocmai o investitie. O investitie ar putea fi considerata achizitionarea unei masini second hand Germania, care iti ofera aceleasi avantaje precum o masina noua, insa la preturi mult mai mici.

Astfel, nu mai sta pe ganduri si sorteaza-ti prioritatile. Pentru a gasi masina ta second hand perfecta, poti sa arunci o privire aici in magazinul online al celor de la autogeist.ro. Aici poti gasi cele mai bune masini si servicii la preturi rezonabile. Alege intotdeauna increderea si siguranta!